Cinequium Κινηματογραφοθεραπεία: Κινηματογράφος & Ψυχανάλυση «Dream Big» Μέρος Α’

Πόσες φορές δεν έχουμε κλάψει ή γελάσει μέχρι δακρύων με ταινίες που παρουσιάζουν μια… ύποπτη ομοιότητα με περιστατικά της ζωή μας;!  Έχετε σκεφθεί γιατί λυνόμαστε στα γέλια τελικά με τις κωμωδίες; Με ποιο τρόπο ταυτιζόμαστε με τους ήρωες της ταινίας και τι σημαίνει αυτό για μας; Αυτά και άλλα πολλά θα μας απασχολήσουν στο βιωματικό σεμινάριο Κινηματογραφοθεραπείας.

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 (19.30) 
Dream Big (μέρος A)

Ποια είναι τα όνειρα που κάνουμε για τη ζωή μας ως παιδιά; Πόσα από αυτά κατορθώνουμε να πραγματώσουμε; Τι ήταν αυτό που μας εμπόδισε; Στην επόμενη συνάντηση θα ξαναθυμηθούμε τα όνειρα και τις φιλοδοξίες μας για να μπορέσουμε να τους δώσουμε σάρκα και οστά! Στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τον επαναπροσδιορισμό του ονείρου μας και την ενεργοποίηση των άπειρων δυνατοτήτων μας.

Tο Β‘ μέρος Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Στα βιωματικά σεμινάρια κινηματογραφοθεραπείας που διεξάγει η Λίλιαν Τσιαβού θα βάλουμε τους αγαπημένους ήρωές μας στο… ντιβάνι. Με αφορμή αποσπάσματα κωμωδιών θα προβληματιστούμε πάνω στις επιθυμίες που ανασύρονται, στους φόβους που ελλοχεύουν, στα ελπίδες που δημιουργούνται και στα συναισθήματα που προκύπτουν. Με βάση τη φροϋδική θεωρία για το αστείο και χτίζοντας πάνω στο υπόβαθρο των δοκιμαστικών ταυτίσεων, θα συζητήσουμε τι σημαίνει ένα θέμα για μας και θα πειραματιστούμε με τεχνικές κινηματογραφοθεραπείας και coaching. Επιπλέον, θα αναρωτηθούμε πώς σχετίζεται η διασκέδαση με το ανομολόγητο και το απαγορευμένο.

Στόχος είναι να συνδέσουμε τα θέματα που προκύπτουν με το θέμα ταυτότητάς μας, όπως και με τα μοτίβα συμπεριφοράς μας.

Στα προσδοκώμενα αποτελέσματα συγκαταλέγονται η ενεργοποίηση της αυτοσυνείδησης, όπως και η εκμάθηση της τεχνικής σύνδεσης των ταινιών με την προσωπική εξέλιξη.

Η διδάσκουσα
Η Δρ. Λίλιαν Τσιαβού ενδιαφέρθηκε για την ψυχαναλυτική προσέγγιση της Λογοτεχνίας από τις προπτυχιακές σπουδές της στη Γερμανική Φιλολογία (Αθήνα), στην οποία εμβάθυνε στο πλαίσιο της διδακτορικής διατριβής της (Potsdam) και εντάσσει στη μεταδιδακτορική έρευνά της. Στην επαγγελματική επιμόρφωσή της συγκαταλέγονται σεμινάρια και πιστοποιητικά εκπαίδευσης, ψυχανάλυσης, κινηματογράφου, κινηματογραφοθεραπείας και life and executive coaching. Τα τελευταία χρόνια διοργανώνει και διεκπεραιώνει σεμινάρια εκλαϊκευμένης επιστήμης σε συνεργασία με διάφορους φορείς [πρόγραμμα “Ακαδημία Πλάτωνος” του ΕΚΠΑ, Σύλλογος Φιλαδέλφεια, Ινστιτούτο Goethe, Γνωρίζω και Ορίζω, Πόλις, Ιανός, Φεστιβάλ NEFELE]. 

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016 (19.30) 
Dream Big (μέρος A)

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Δηλώσεις Συμμετοχής Online: Εδώ…

Περισσότερες Πληροφορίες τηλ.: 210 8000009

Συμμετοχή-Παρακολούθηση Donation 7€/μάθημα

«Πόλις»
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Εκπαίδευση & Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης,
Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας
Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 69Β 14121 Ηράκλειο Αττικής
τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181
e-mail: education@polis.edu.gr
Ιστοσελίδα: www.polis.edu.gr 
Facebook: www.facebook.com/polis.education

Διαβάστε Επίσης  Σχολή σύγχρονων γονέων στον Πολυχώρο Μεταίχμιο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!