Έκθεση ILO: Η νεανική απασχόληση το 2016

Με τη νεανική ανεργία να βρίσκεται σε άνοδο, οι συγγραφείς της Έκθεσης του ILO World Employment and Social Outlook “Trends for Youth”  (Παγκόσμια Κατάσταση της Απασχόλησης και Κοινωνικές Εξελίξεις – Οι τάσεις για τη νεολαία) Steven Tobin και Stefan Kuehn εξετάζουν πώς τα καταφέρνουν οι νέοι στον κόσμο της εργασίας και ποιές είναι οι προοπτικές τους για το μέλλον.

Διαβάστε Επίσης  Δημόσια Πρόσκληση σε Εγγεγραμμένους Ανέργους στα Μητρώα Ανέργων του ΟΑΕΔ
  • Η συγκεκριμένη έκδοση της Έκθεσης “Παγκόσμια Κατάσταση της Απασχόλησης και Κοινωνικές Εξελίξεις” (World Employment and Social Outlook) – “Οι τάσεις για τη νεολαία 2016” (Trends for Youth 2016) μελετά πώς οι νέοι άνθρωποι σε ολόκληρη την υφήλιο τα καταφέρνουν στον κόσμο της εργασίας και ποιές είναι οι προοπτικές τους για τα επερχόμενα έτη.
  • Η Έκθεση είχε ως εύρημα ότι έπειτα από έτη βελτιώσεων στις περισσότερες χώρες, η νεανική ανεργία βαίνει ξανά αυξανόμενη. Για το έτος 2016, αναμενόταν ότι 71 εκατομμύρια άνθρωποι ηλικίας από 15 έως 24 ετών θα αναζητούν αλλά δεν θα μπορούν να βρουν απασχόληση. Αυτή είναι μία αύξηση κατά 500.000 ανθρώπους εν συγκρίσει με το έτος 2015.
  • Ως αποτέλεσμα αυτών των δεδομένων, το ποσοστό νεανικής ανεργίας σε παγκόσμια κλίμακα προβλεπόταν ότι θα ανέλθει σε 13,1 % το 2016 και θα παραμείνει σε αυτό το ποσοστό για ολόκληρο το 2017. Αυτά τα ποσοστά αντιτίθενται στα οφέλη στον κόσμο της εργασίας που βίωσαν οι νέοι άνθρωποι μεταξύ των ετών 2012 και 2015.
  • Η χειροτέρευση είναι περισσότερο έκδηλη σε αναδυόμενες χώρες, όπου ένας αριθμός μεγάλων οικονομιών εισήλθε σε φάση ύφεσης μεγαλύτερη της αναμενόμενης.
  • Στις αναδυόμενες χώρες το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να αυξηθεί από 13,3% το 2015 σε 13,7% το 2017. Αυτό το ποσοστό αντιστοιχεί σε απόλυτους αριθμούς σε 53,5 εκατομμύρια ανέργους για το έτος 2017 σε αυτές τις χώρες.
  • Στις ανεπτυγμένες χώρες τα δεδομένα είναι κάπως πιο ενθαρρυντικά. Στην πραγματικότητα, ο δείκτης ανεργίας αναμένεται ότι θα συνεχίσει να μειώνεται έως και την είσοδο στο έτος 2017. Παρά ταύτα, ως αποτέλεσμα της στασιμότητας στη μεγέθυνση, ο ρυθμός βελτίωσης αναμένεται να επιβραδυνθεί και σε σύγκριση με άλλες περιοχές το ποσοστό – στα επίπεδα του 14,6% για το 2016 – παραμένει το υψηλότερο σε παγκόσμια σύγκριση.
  • Ο δείκτης της νεανικής ανεργίας στις αναπτυσσόμενες χώρες αναμένεται ότι θα παραμείνει σχετικώς σταθερός, σε περίπου 9,5% το 2016, αλλά σε όρους απόλυτων αριθμών αναμενόταν ότι θα αυξηθεί κατά περίπου 0,2 εκατομμύρια για το έτος 2016 για να προσεγγίσει τους 7,9 εκατομμύρια άνεργους νέους το έτος 2017.
  • Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο επεκτεινόμενο εργατικό δυναμικό σε αυτές τις χώρες.
  • Σε πολλές αναδυόμενες και αναπτυσσόμενες χώρες, το πιεστικό ζήτημα δεν είναι αυτό της ανεργίας, αλλά μάλλον η ποιότητα των θέσεων εργασίας που έχουν οι νέοι, με συχνά σημαντικές ανισότητες να σημειώνονται μεταξύ νέων αντρών και νέων γυναικών

Δείτε το Σχετικό Βίντεο

ilo.org

socialpolicy.gr

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!