«Αναπτυξιακή Δυσλεξία-Ειδική Γλωσσική Διαταραχή: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Προφορικού και Γραπτού Λόγου, Παρέμβαση & Ομοιότητες» (Λάρισα)

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιστημονικό σεμινάριο » Αναπτυξιακή Δυσλεξία – Ειδική Γλωσσική Διαταραχή: Ανάπτυξη Δεξιοτήτων Προφορικού και Γραπτού Λόγου, Παρέμβαση & Ομοιότητες »  προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Εκπαίδευσης & της Ειδικής Αγωγής.

Στο πρόγραμμα θα γίνει εισαγωγή στην ανάπτυξη της γλώσσας από τυπικώς αναπτυσσόμενα άτομα και στη συνέχεια θα παρουσιαστεί ο τρόπος με τον οποίο αναπτύσσεται η γλώσσα στα άτομα με Αναπτυξιακή Δυσλεξία και Ειδική Γλωσσική Διαταραχή (ΕΓΔ). Ποιο συγκεκριμένα, στην αρχή θα γίνει περιγραφή του τρόπου ανάπτυξης των δομικών μηχανισμών της γλώσσας, φωνολογικού, συντακτικού, σημασιολογικού, καθώς και των δεξιοτήτων προφορικού και γραπτού λόγου, ακρόασης, ομιλίας, ανάγνωσης, γραφής, στην τυπική ανάπτυξη, με σκοπό την καλύτερη κατανόηση των ελλειμμάτων που παρατηρούνται στους συγκεκριμένους τομείς στη μη τυπική ανάπτυξη. Στη συνέχεια, θα γίνει περιγραφή του τρόπου ανάπτυξης των προαναφερθέντων μηχανισμών και δεξιοτήτων ξεχωριστά για κάθε διαταραχή καθώς και σύγκριση ανάμεσα στις δύο. Στο τέλος, θα παρουσιαστούν δείγματα προσαρμογών στη διδασκαλία και το διδακτικό υλικό για άτομα με Αναπτυξιακή Δυσλεξία και Ειδική Γλωσσική Διαταραχή.

Η συγκεκριμένη επιμόρφωση κατά πρώτον προσφέρει βαθύτερη κατανόηση της γλωσσικής ανάπτυξης και επεξεργασίας των παιδιών με τυπική ανάπτυξη η οποία είναι απολύτως απαραίτητη για την κατανόηση των γλωσσικών ελλειμμάτων που παρατηρούνται στην Αναπτυξιακή Δυσλεξία και την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή. Κατά δεύτερον, περιγράφονται τα γλωσσικά ελλείμματα των δύο διαταραχών και γίνεται αποσαφήνιση των διαφορών και των ομοιοτήτων τους. Επίσης, θα παρουσιαστούν πολύ σύγχρονα ερευνητικά δεδομένα πάνω στην γλωσσική ανάπτυξη παιδιών με Αναπτυξιακή Δυσλεξία και Ειδική Γλωσσική Διαταραχή καθώς και του τρόπου αντιμετώπισης και ενίσχυσης του προφορικού και γραπτού λόγου των παιδιών με τις δύο διαταραχές. Τέλος, θα γίνουν προτάσεις διδακτικής μεθοδολογίας, η οποία μπορεί να ακολουθηθεί από εκπαιδευτικούς και γονείς οι οποίοι ασχολούνται με την διδασκαλία ατόμων με Αναπτυξιακή Δυσλεξία και Ειδική Γλωσσική Διαταραχή.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούς και σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να αποκτήσουν μία βαθύτερη γνώση πάνω στην Αναπτυξιακή Δυσλεξία και την Ειδική Γλωσσική Διαταραχή  και των επιπτώσεών τους στη μαθησιακή διαδικασία. Επίσης, απευθύνεται σε ψυχολόγους, λογοθεραπευτές,  κ.α. που συνεργάζονται με παιδιά με Αναπτυξιακή Δυσλεξία ή Ειδική Γλωσσική Διαταραχή και αναζητούν πρακτικούς τρόπους για την αποτελεσματικότερη υποστήριξή τους. Τέλος, απευθύνεται σε γονείς που θέλουν να κατανοήσουν τις επιπτώσεις των δύο διαταραχών στην καθημερινή ζωή του παιδιού τους και να μάθουν πώς οι ίδιοι μπορούν να λάβουν έναν πιο υποστηρικτικό και καθοδηγητικό ρόλο κατά την μαθησιακή διαδικασία του παιδιού τους.

Διαβάστε την Αναλυτική Ανακοίνωση του Επιστημονικού Σεμιναρίου

Ημερομηνία Διεξαγωγής

11 Μαρτίου 2017, 10:00 – 15:30

Προεγγραφή έως 7/3/17

Φοιτητές / Άνεργοι: 55€, Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες: 65€ , Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 75€

Για δηλώσεις συμμετοχής (On Line Εγγραφή) και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση,

παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.

Τ.      2310.230545 | 211.7706766 

M.     contact@e-employ.gr  |  Url.   www.e-employ.gr

F.         www.facebook.com/employ.page

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

Διαβάστε Επίσης  Δωρεάν πρόγραμμα εκπαίδευσης στο πεδίο των εξαρτήσεων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!