«Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης: Βασικές Αρχές και Διδακτική Μεθοδολογία» (Θεσσαλονίκη)

Ο τομέας Δια Βίου Εκπαίδευσης και το ΚΔΒΜ της Employ, ως πιστοποιημένο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και αδειοδοτημένος πάροχος Δια Βίου Μάθησης από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων & Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας (Α.Π.7459/2014), υλοποιεί το επιμορφωτικό πρόγραμμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης: Βασικές Αρχές και Διδακτική Μεθοδολογία» προκειμένου να ενημερώσει και να καταρτίσει τους συμμετέχοντες στο θεματικό πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.  Η στοχοθεσία του προγράμματος διαρθρώνεται στο πνεύμα της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης και της ανάγκης απόκτησης ωφέλιμων γνώσεων και περισσότερων αξιοποιήσιμων προσόντων στο σχετικό πεδίο καθώς και πρακτικής αξιοποίησης των γνώσεων και στα ΣΔΕ.

Παράλληλα, βάσει του Π.Δ. 152/2013, η παρακολούθηση επιμορφωτικού προγράμματος, υπό προϋποθέσεις, προσμετράται στα κριτήρια επαγγελματικής ανάπτυξης των αξιολογουμένων εκπαιδευτικών. Επίσης, το Πιστοποιητικό Παρακολούθησης του Προγράμματος προσφέρει μόρια σε σχετικούς διαγωνισμούς για την αξιοποίηση εκπαιδευτών ή στελεχών (σε διδασκαλίες σε Φορείς Δια Βίου Μάθησης, όπως είναι τα ΣΔΕ, ΚΕΚ, ΙΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης των Δήμων, κ.λπ.) ενώ συνυπολογίζεται στην κατάθεση υποψηφιοτήτων στο πλαίσιο της μοριοδότησης της συνέντευξης (π.χ. πρόσκληση διευθυντών ΙΕΚ).

Οι  οικονομικές, πολιτικές και δημογραφικές εξελίξεις των τελευταίων ετών έχουν άμεση επίδραση στις πολιτικές για την εκπαίδευση και έχουν αναδείξει το σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, αφού μπορούν να παρέχουν περισσότερες επιλογές στα άτομα και να αυξήσουν την ανταγωνιστικότητα επιχειρήσεων.

Τα σύγχρονα σχέδια δράσης για την απασχόληση των νέων έχουν στόχο να συνδέσουν στενότερα την εκπαίδευση με την εργασία, να αναβαθμίσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση Κατάρτιση, να ενισχύσουν τη μαθητεία και να διευρύνουν τις δυνατότητες επαγγελματικού προσανατολισμού για τους νέους, δεδομένου ότι η αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας των νέων και των συναφών ανισορροπιών της αγοράς εργασίας επείγει σήμερα περισσότερο από ποτέ.

Με την αυξημένη προσφορά εκπαίδευσης στο χώρο εργασίας, και ιδίως των δυνατοτήτων για μαθητεία, οι γνώσεις και δεξιότητες που αποκτούν οι νέοι μπορούν να οδηγήσουν σε καλύτερες επαγγελματικές προοπτικές. Οι εκπαιδευόμενοι που συμμετέχουν στην επιμόρφωση λαμβάνουν μοριοδότηση στο πεδίο της επιμόρφωσης στο θεσμό της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης με βάση τις προκηρύξεις των Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης, Δημόσιων Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης Ειδικής Αγωγής και Δημόσιων Σχολών Επαγγελματικής Κατάρτισης. (Υ.Α. Γ.Γ.Δ.Β.Μ, Α.Π Κ1/10217/21-01-2015, K1/10219/21-01-2015, Κ1/10236/21-01-2015, Κ1/160984/19-10-2015).

Στόχος του προγράμματος είναι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι δραστηριοποιούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν μελλοντικά στο χώρο της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης και ειδικά με ομάδες  ενηλίκων εκπαιδευόμενων, να γνωρίσουν βασικές έννοιες και όρους του θεσμικού πλαισίου, να ενημερωθούν για το Εθνικό και Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων και τα Επαγγελματικά Περιγράμματα, να διακρίνουν τους φορείς Αρχικής και Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης και να αναγνωρίζουν τη σύνδεσή τους με την απασχόληση και την αγορά εργασίας.

Επιπλέον, οι εκπαιδευόμενοι θα μπορούν να βελτιώσουν την επαγγελματική ικανότητά τους: α) στο σχεδιασμό και την υλοποίηση Προγραμμάτων Σπουδών Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Προγραμμάτων Κατάρτισης, β) στο σχεδιασμό και την υλοποίηση του διδακτικού έργου μέσω μικροδιδασκαλίας με τη χρήση βιωματικών εκπαιδευτικών τεχνικών και μεθόδων γ) στη δυνατότητα αξιολόγησης των διαδικασιών και των δραστηριοτήτων. 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε άτομα που ασχολούνται ή επιθυμούν να ασχοληθούν με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση καθώς και την εκπαίδευση ενηλίκων σε αντίστοιχες δομές (Σχολές Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δημόσια και Ιδιωτικά ΙΕΚ, ΚΔΒΜ, Κολλέγια κ.λ.π.) Ακόμη ενδιαφέρει όσες και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις δυνατότητες σταδιοδρομίας τους σε νέες θέσεις που αφορούν την κατάρτιση, την εκπαίδευση και την επαγγελματική εξέλιξη των ενηλίκων, σε φοιτητές και σπουδαστές.

Διαβάστε την Αναλυτική Ανακοίνωση του Επιμορφωτικού Προγράμματος

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Δια Ζώσης: 18 & 19 Φεβρουαρίου 2017, 09:00 – 16:30 (20  ώρες)

Εξ’ αποστάσεως: 20 Φεβρουαρίου – 26 Μαρτίου 2017 (180  ώρες)

Χώρος Διεξαγωγής

Grand Hotel Palace

Μοναστηρίου 305, Θεσσαλονίκη

Προεγγραφή έως 14/2/17

Φοιτητές / Άνεργοι: 165€, Εκπαιδευτικοί / Επαγγελματίες: 185€, Εκπρόθεσμη ή Απευθείας Εγγραφή: 215€

Για δηλώσεις συμμετοχής (On Line Εγγραφή) και οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση,

παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη γραμματεία της εταιρείας.

Τ.      2310.230545 | 211.7706766 

M.     contact@e-employ.gr  |  Url.   www.e-employ.gr

F.         www.facebook.com/employ.page

Ώρες τηλεφωνικής επικοινωνίας: 10:00 έως 18:00 καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή

Διαβάστε Επίσης  Οικογένεια και σχολείο: τι σημαίνει να είναι κανείς μορφωμένος

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!