Αρχιτεκτονικές απεικονίσεις ερμηνεύουν τις ψυχικές παθήσεις

Ο Ιταλός εικονογράφος Federico Babina διερευνά τη σχέση μεταξύ της δημιουργικότητας και της ψυχοπαθολογίας μέσα από την τελευταία του σειρά με τίτλο «ARCHIATRIC». ‘Ενα βίντεο κινουμένων σχεδίων και μια συνοδευτική συλλογή από σχέδια ερμηνεύουν τις διάφορες ψυχικές καταστάσεις μέσα από αρχιτεκτονικές μορφές.

«Σε αυτή τη σειρά σχεδίων, κάνω μια αφηρημένη άσκηση, μεταφράζοντας μία γλώσσα σε μια άλλη», ανέφερε ο Babina. «Είναι αλήθεια ότι η αρχιτεκτονική και οι χώροι που ζούμε επηρεάζουν τη συμπεριφορά και την ψυχοπαθολογία μας, όποιος σχεδιάζει χώρους σχεδιάζει στάσεις, συμπεριφορές και συναισθηματικές εμπειρίες.

Η σειρά «ARCHIATRIC» δίνει μια αρχιτεκτονική και καλλιτεχνική φωνή σε συναισθηματικές καταστάσεις και διαταραχές όπως είναι το άγχος, η κατάθλιψη, η άνοια και η παράνοια, εφιστώντας την προσοχή στην σχέση τους με τους δημιουργικούς ανθρώπους.

«Δεν θέλω να δώσω μια ρομαντική αύρα γύρω από τις δυσκολίες και τον πόνο της ψυχικής ασθένειας, αλλά μάλλον να δημιουργήσω μια αντανάκλαση σχετικά με τις προκαταλήψεις και τα αρνητικά στίγματα τα οποία παρατηρούνται συχνά στις παθολογίες της ψυχής».

Πηγή: federicobabina.com

socialpolicy.gr

Κράτα το

Διαβάστε Επίσης  Διάλεξη της ψυχαναλύτριας Φλορένσια Σάναχαν: "Κρίσεις πανικού και άγχος - Σύγχρονες μορφές δυσφορίας στον πολιτισμό"

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!