Εξειδίκευση στελεχών για θέματα νεολαίας – Πρόγραμμα «TRAINYOUTH»

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «TRAINYOUTH» για την Κινητικότητα Ατόμων (ΚΑ1) στο πλαίσιο του ERASMUS+, αναλαμβάνει να υλοποιήσει η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών (ΚΕΥΝΣ) ως εταίρος. Στο πλαίσιο αυτού, δέκα άτομα από το δήμο Νεάπολης-Συκεών, αιρετοί ή εργαζόμενοι, θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε θέματα νεολαίας ώστε να προωθηθεί αποτελεσματικότερα η κουλτούρα της συμμετοχικότητας των νέων στα κοινά του τόπου τους και να λάβουν μέρος στη δημιουργία ενός δικτύου Τοπικών Αυτοδιοικήσεων που να εστιάζουν σε θέματα νεολαίας.
Το «TRAINYOUTH», που ετοίμασε και διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το Δίκτυο Νέων Ελλάδας-Youthnet Hellas, είναι ένα πενθήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα όπου παίρνουν μέρος η Ελλάδα και η Κύπρος, και θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 26 Μαρτίου και 1η Απριλίου 2017 στη Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ). Αιρετοί και εργαζόμενοι φορέων, των οποίων το αντικείμενο σχετίζεται με τη Νεολαία, θα εκπαιδευτούν πάνω στη στρατηγική της Ε.Ε. για θέματα που αφορούν τους νέους, όπως μεταξύ άλλων είναι τα επιδοτούμενα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, η κινητικότητα μέσω προγραμμάτων, η νεανική επιχειρηματικότητα και η συμμετοχικότητα στα κοινά.

Σε ποιους απευθύνεται
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε άτομα που εργάζονται για τη Νεολαία από κάθε κράτος, είτε αιρετούς είτε στελέχη υπηρεσιών και φορέων, χωρίς ανώτατο ηλικιακό όριο. Συγκεκριμένα:

  •  Άτομα που εργάζονται για τη Νεολαία, άνω των 18 ετών, είτε αιρετοί είτε υπηρεσιακοί παράγοντες των τοπικών αρχών (μπορεί να είναι επίσης άτομα που εργάζονται για τη Νεολαία σε πολιτιστικούς συλλόγους ή ΜΚΟ εντός των διοικητικών ορίων των Τοπικών Αυτοδιοικήσεων Νεάπολης-Συκεών και της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου),
  • Να έχουν τη δυνατότητα να διαχύσουν και να πολλαπλασιάσουν τα αποτελέσματα του προγράμματος TrainYouth και να προωθήσουν την άσκηση πολιτικής για τη Νεολαία,
  • Να έχουν την επιθυμία να εργαστούν με μια διεθνή ομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη δημοτική σύμβουλο του δήμου Νεάπολης-Συκεών Μαρία Ροΐδη (Τηλ.: 6974147982 ή email: mariaroidi4@gmail.com) έως και τις 24 Φεβρουαρίου 2017.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
YOUTHNET HELLAS-ΕΛΛΑΣ
Μαρία Συμεωνίδου (maria@youthnet.gr) & Νατάσα Οικονομούλα (partnerships@youthnet.gr)

Διαβάστε Επίσης  Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υποστήριξη για την ενδοοικογενειακή βία από το Δήμο Κηφισιάς

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!