Υποτροφίες αριστείας για σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου στη Γαλλία

Στο πλαίσιο του Ταμείου κινητικότητας της ελληνικής νεολαίας  η Γαλλική Πρεσβεία στην Ελλάδα, με την υποστήριξη του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας, Ανώτατης Εκπαίδευσης και έρευνας της Γαλλίας και της εταιρείας Air France, θέτει σε λειτουργία ένα πρόγραμμα υποτροφιών Αριστείας, που απευθύνεται σε Έλληνες πτυχιούχους ελληνικών πανεπιστημίων.

Στο πλαίσιο αυτό χορηγούνται υποτροφίες της Γαλλικής Κυβέρνησης για:

  • μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Master 2 ανεξαρτήτως επιστημονικού επιπέδου
  • ορισμένα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Master 2 στον τομέα των ψηφιακών τεχνολογιών του πανεπιστημίου Nice-Sophia Antipolis , σε συνεργασία με το κέντρο ερευνών INRIA–Sophia Antipolis

Οι υποτροφίες αυτές διάρκειας 10 μηνών περιλαμβάνουν μηνιαία τροφεία, εφάπαξ επίδομα σπουδών και πολλά άλλα προνόμια. Επίσης τρεις Ανώτατες Σχολές προσφέρουν μειωμένα δίδακτρα για συγκεκριμένα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών:

-EUROCOM, Ανώτατη Σχολή Μηχανικών στον τομέα των συστημάτων επικοινωνίας
-IESEG School of management
-EDHEC Business school

Οι επιλεχθέντες θα έχουν την ιδιότητα του υποτρόφου της Γαλλικής Κυβέρνησης και θα επωφεληθούν από τα προνόμια που αυτή προσφέρει.

Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τις υποτροφίες αυτές ορίζεται η 9η Μαΐου 2017.

Ο κανονισμός του προγράμματος υποτροφιών και η προκήρυξη έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας:

http://ifa.gr/fr/etudes-en-france/bourses-de-mobilite-fr/bourses-de-master-2

 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες από την κα.  Mireille Voyatzi: τηλ. 210 3398740, e-mail: mvoyatzi@ifa.gr

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!