«Καταναγκαστική εργασία και ελληνική δικαιοσύνη»

Η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εκφράζει την ικανοποίησή της για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στην υπόθεση της Μανωλάδας (Chowdry και άλλοι κατά Ελλάδας, 30.3.2017).

Η δικαίωσή μας μέσα από την συμβολή μας στην υποστήριξη και ανάδειξη της υπόθεσής αυτής κατά την πορεία της στα ελληνικά δικαστήρια, και βέβαια η δικαίωση των θυμάτων, δεν πρέπει να περιοριστεί σε ανταλλαγή συγχαρητηρίων και καταγγελιών, αναφέρει η ΕΕΔΑΠ.

Η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πρέπει να οδηγήσει σε άμεσες διορθώσεις στα ελλείμματα που αναδείχθηκαν ως προς τα φαινόμενα καταναγκαστικής εργασίας στην χώρα μας:

Την αποτροπή με κάθε διοικητικό, νομοθετικό και ελεγκτικό μέσο της ακραίας εργασιακής εκμετάλλευσης ανθρώπων που βρίσκονται σε απόλυτη ευαλωτότητα λόγω της οικονομικής και νομικής τους θέσης. 

Την ορθή απονομή της δικαιοσύνης. Για άλλη μια φορά, ο Έλληνας δικαστής έκλεισε τα μάτια στην εφαρμογή κανόνων δικαίου που κλήθηκε να εξετάσει. Ειδικά όταν η εισαγγελία του Αρείου Πάγου αρνήθηκε να ανοίξει τη διαδικασία επανεξέτασης της υπόθεσης. Εξάλλου, στην ανεπάρκεια της Ελληνικής Δικαιοσύνης να διερευνήσει αποτελεσματικά την εργασιακή εκμετάλλευση κρίθηκε και η υπόθεση της Μανωλάδας στο Στρασβούργο.

Διαβάστε Επίσης  Όχι στην υποβάθμιση της ισότητας – Απαιτείται Υπουργείο Ισότητας των Φύλων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!