Κέντρο Στήριξης Ρομά – Ευπαθών Ομάδων Δήμου Φυλής

Το Κέντρο Στήριξης Ρομά – Ευπαθών Ομάδων Δήμου Φυλής (πρώην Ιατροκοινωνικό Κέντρο Ζεφυρίου ) είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα που λειτουργεί από τον Αύγουστο του 2007 στον δήμο Ζεφυρίου – και μετά τον Καλλικράτη στον ευρύτερο Δήμο Φυλής – με τους έως πρόσφατα φορείς υλοποίησης την Δημοτική Επιχείρηση του δήμου της Αγίας Βαρβάρας σε συνεργασία με την Δημοτική Επιχείρηση δήμου Φυλής.

Το Κέντρο δεν εξυπηρετεί μόνο την Ευπαθή Κοινωνική Ομάδα των Ρομά αλλά και κάθε άτομο που ανήκει σε οποιαδήποτε ευπαθή ομάδα (μονογονεϊκές οικογένειες, ηλικιωμένους, ανέργους, αναλφάβητους, ασθενείς, πρόσφυγες κλπ.).

Με την υποστήριξη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Φυλής με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των δύο μόλις μελών της (Συντονίστρια – Κοινωνική Λειτουργός : Ζωή Γκαϊδατζή και Επισκέπτρια Υγείας : Αγάθη Σιάτρα) παρέχει συμβουλευτικές και ψυχοκοινωνικές Υπηρεσίες με απότερο σκοπό την ενδυνάμωση των Ευπαθών Ομάδων ώστε να εκπαιδευτούν αποτελεσματικά στην αυτοδιαχείρηση της καθημερινότητας, την αγάπη για την εκπαίδευση και την υγιεινή διαβίωση.

Από την έναρξη της λειτουργίας του Κέντρου έως σήμερα έχουν εξυπηρετηθεί περίπου 3000 άνθρωποι, πολλοί από αυτούς σε τακτική βάση. Σήμερα που η ανεργία και η αδυναμία για σωστή εκπαίδευση και πληθυσμιακή υγιεινή φαντάζει απειλητικότερη από ποτέ, το Κέντρο καλείται να διαχειριστεί ακόμα πιό δύσκολα περιστατικά, χρησιμοποιώντας την μακροχρόνια πείρα των εργαζομένων του.

Κέντρο Στήριξης Ρομά- Ευπαθών Ομάδων Δήμου Φυλής

Διαβάστε Επίσης  Ισότητα των φύλων στο νεοεισερχόμενο ερευνητικό δυναμικό της χώρας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!