Ημερίδα για τα διεθνή σχολεία της Θεσσαλονίκης

Ημερίδα με αντικείμενο το έργο που επιτελούν τα διεθνή σχολεία της Θεσσαλονίκης θα  πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017, από τις 15.30 έως τις 18.30, στην Αίθουσα «Μανόλης Αναγνωστάκης» του Δημαρχείου (Βασ. Γεωργίου Α΄ 1).

Την εκδήλωση που στοχεύει στην ενημέρωση της τοπικής κοινότητας και των επαγγελματιών του τουρισμού διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της δράσης «Study in Thessaloniki».

Ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας, ο οποίος θα χαιρετίσει τις εργασίες, απευθύνει πρόσκληση προς γονείς και δημότες να παρακολουθήσουν την ημερίδα, προκειμένου να ενημερωθούν για το έργο των διεθνών ξενόγλωσσων σχολείων και επισημαίνει:

«Η Θεσσαλονίκη έχει μια μακρά παράδοση παρουσίας ξενόγλωσσων σχολείων, ενώ κάποια απ’ αυτά ξεπερνούν τα 100 χρόνια λειτουργίας. Η πόλη μας έχει τη δυνατότητα να γίνει κέντρο σπουδών για μαθητές, όπως αντίστοιχα έχει καταστεί πόλος έλξης φοιτητών από την ευρύτερη περιοχή, χάρις στα εξαιρετικά πανεπιστήμια και τις ιδιωτικές σχολές που διαθέτει».

Στην ημερίδα που θα συντονίσει ο διοικητικός διευθυντής εκπαίδευσης στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας – International Hellenic University, Ιωάννης Κώνστας, θα συμμετάσχουν το Γαλλικό και το Γερμανικό σχολείο Θεσσαλονίκης και το Pinewood American International School.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή για το κοινό.

Πρόγραμμα Ημερίδας

Χαιρετισμός Αντιδημάρχου Τουριστικής Ανάπτυξης & Διεθνών Σχέσεων κ. Σπ. Πέγκα

Συντονισμός – Παρεμβάσεις:

Ιωάννης Κώνστας Διοικητικός Δ/ντής Εκπαίδευσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος-International Hellenic University

Γαλλικό Σχολείο

Χαιρετισμός-Διευθυντής του Γαλλικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, κος Philippe Marsé

Εισηγήτρια :Σμαρώ Κοκορομύτη, Υπεύθυνη Γυμνασίου-Λυκείου του Γαλλικού Σχολείου, καθηγήτρια μαθηματικών.

Θέμα: Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης: είναι το μόνο γαλλικό ίδρυμα στη Θεσσαλονίκη και στη Βόρεια Ελλάδα. Παρέχει κοσμική εκπαίδευση και σέβεται την αρχή της Γαλλικής “Λαϊκής” Αποστολής “δύο πολιτισμοί, τρεις γλώσσες”: η νεοελληνική γλώσσα διδάσκεται από τα Προνήπια, η αγγλική από τα Νήπια. Το Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης παρέχει από το Νηπιαγωγείο έως το Λύκειο εκπαίδευση, εγκεκριμένη από τη Γαλλία και αναγνωρισμένη από τις ελληνικές αρχές.”

Γερμανικό Σχολείο

Εισηγήτρια : Γιολάντα Παπαθανασοπούλου, Διευθύντρια του Ελληνικού Γυμνασίου της Γερμανικής Σχολής Θεσ/νίκης

Θέμα: Ενημέρωση για το νέο ολοκληρωμένο σχολείο συνάντησης, το γερμανικό  απολυτήριο που ονομάζεται Abitur, τις προοπτικές για σπουδές εντός και εκτός Ελλάδας, το πρόγραμμα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του σχολείου

Pinewood American International School

Εισηγητής: Mr. Dimitrios Terzidis, I.B. Coordinator and Deputy Director

Διαβάστε Επίσης  Συζήτηση αποτελεσμάτων του έργου "Judging the Charter"

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!