Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων

Στη δημιουργία Κέντρου Συντονισμού για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων προχώρησε ο δήμος Αθηναίων με στόχο τον συντονισμό όλων των φορέων που δραστηριοποιούνται στην παροχή υπηρεσιών σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Το Κέντρο Συντονισμού του Δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων έχει ως αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και στοχεύει στην ανταλλαγή πρακτικών και εμπειρίας μεταξύ όλων των φορέων σε ζητήματα νομικής υποστήριξης, πρόσβασης σε δομές υγείας και κοινωνικές υπηρεσίες, καθώς και σε προγράμματα ένταξης.    

Το Κέντρο Συντονισμού βρίσκεται στο Μεταξουργείο (Μαιζώνος 45), και λειτουργεί ως χώρος συνεργασίας και συντονισμού ανάμεσα σε δομές του δήμου και σε Μη Κυβερνητικούς Φορείς με στόχο την ενίσχυση συνεργειών και τον αποτελεσματικότερο συντονισμό όλων όσοι παρέχουν υπηρεσίες σε πρόσφυγες και μετανάστες, την αναγνώριση και την καταγραφή των βασικών αναγκών τους, καθώς και την αποτύπωση αδυναμιών, ελλείψεων και κενών.

Το κτίριο της οδού Μαιζώνος, εκτός από το Κέντρο Συντονισμού θα φιλοξενήσει και άλλες δράσεις, στο ευρύτερο πλαίσιο πρωτοβουλιών και προγραμμάτων διαχείρισης των προσφυγικών ροών και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Αθηναίων και ευρύτερων φορέων. Έτσι, στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας (MoU) που προσφάτως υπογράφηκε ανάμεσα στο δήμο Αθηναίων και τη UNICEF, και σε συνεργασία με τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση ‘’Solidarity Now’’, θα λειτουργήσει στην οδό Μαιζώνος και μια μονάδα υποστήριξης και προστασίας για γυναίκες μετανάστριες/πρόσφυγες και τα παιδιά τους.

Το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Κέντρο Συντονισμού και Παρατηρητήριο για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων» με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και πραγματοποιείται με την υποστήριξη της «Σύμπραξης για την Αθήνα»*.

*Η Σύμπραξη για την Αθήνα (Athens Partnership) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που προωθεί στοχευμένες συνεργασίες του δήμου Αθηναίων με τον ιδιωτικό τομέα, συνδυάζοντας τις δυνάμεις και των δύο φορέων, με τελικό ωφελούμενο τον κάτοικο της Αθήνας.

 

Διαβάστε Επίσης  COVID-19: Δυναμικό εργαλείο χαρτογράφησης υπηρεσιών και καλών πρακτικών για ευάλωτες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων προσφύγων και μεταναστών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!