Έγκριση λειτουργίας Π.Μ.Σ. «Διαμεθοδικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις σε Καταστάσεις Κρίσης» στο Τ.Ε.Ι. Κρήτης

Έγκριση λειτουργίας Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.), του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (Τ.Ε.Ι.) Κρήτης, με τίτλο «Διαμεθοδικές Κοινωνικές Παρεμβάσεις σε Καταστάσεις Κρίσης».

Σκοπός του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών είναι η παροχή εξειδικευμένων επιστημονικών γνώσεων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων σε πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης, απόφοιτους κοινωνικών επιστημών και επιστημών υγείας, με άμεσο στόχο την παραγωγή ικανών στελεχών, τα οποία θα μπορούν να ανταποκριθούν επαρκώς στις ολοένα αυξανόμενες σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες και στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης στην οικογένεια και στις μεταναστευτικές ομάδες. Στους επιμέρους στόχους του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών περιλαμβάνεται η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών:

  • Στην απόκτηση σύγχρονων θεωρητικών γνώσεων και δεξιοτήτων παρέμβασης στην άσκηση της κοινωνικής εργασίας με οικογένεια με έμφαση στις καταστάσεις κρίσης.
  • Στην απόκτηση σύγχρονων θεωρητικών γνώσεων και δεξιοτήτων παρέμβασης στην άσκηση της διαπολιτισμικής εργασίας με έμφαση στις καταστάσεις κρίσης.
  • Στη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας με στόχο οι απόφοιτοι του προγράμματος να αποκτήσουν την ικανότητα σχεδιασμού, εφαρμογής και αξιολόγησης ερευνητικών πρωτοκόλλων για την παραγωγή νέας γνώσης.

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών θα είναι ικανοί:

  • Να στελεχώσουν μονάδες κοινωνικής φροντίδας  στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα και το εξωτερικό που έχει ως αντικείμενο την φροντίδα της
    οικογένειας και του μεταναστευτικού και προσφυγικού πληθυσμού.
  • Να λειτουργήσουν ως αυτοαπασχολούμενοι και να αναπτύξουν δικές τους επιχειρηματικές δραστηριότητες στον τομέα της κοινωνικής φροντίδας.
  • Να προάγουν τη βασική και εφαρμοσμένη έρευνα και να παρακολουθήσουν σπουδές Διδακτορικού Επιπέδου.
  • Να καλύψουν θέσεις έρευνας και διδασκαλίας στα γνωστικά αντικείμενα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.

ΦΕΚ

Διαβάστε Επίσης  Νέο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ψηφιακό Δράμα και Θέατρο στη Μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού» από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!