Διαγωνισμός για δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου «Γυναίκες στην Οικονομία» της Αντιγόνης Λυμπεράκη

Οι εκδόσεις Παπαδόπουλος προσφέρουν στους αναγνώστες του socialpolicy.gr,  2 δωρεάν αντίτυπα του βιβλίου «Γυναίκες στην Οικονομία» της καθηγήτριας του Παντείου Πανεπιστημίου Αντιγόνης Λυμπεράκη. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη σελίδα μας στο facebook –> @socialpolicy.gr από τις 17 Ιουλίου έως και την Κυριακή 23 Ιουλίου, με τους νικητές να ανακοινώνονται την επόμενη Δευτέρα 24 Ιουλίου.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ακόμα και σήμερα, οι γυναίκες βρίσκονται μεταξύ δύο κόσμων: ισορροπούν -με διαφορετικό βαθμό επιτυχίας- ανάμεσα στον κόσμο της αγοράς εργασίας και στον κόσμο της οικογένειας. Η εικόνα περιπλέκεται περισσότερο, καθώς οι δύο κόσμοι αναφοράς δεν είναι ούτε σταθεροί ούτε αναλλοίωτοι, αλλά αντίθετα αλλάζουν γοργά.

Τι θα πει όμως ισότητα στην εργασία και γιατί έχει σημασία να εργάζονται οι γυναίκες; Η εργασία επηρεάζει µόνο τη δική τους ελευθερία και ανεξαρτησία ή ενδιαφέρει το σύνολο της οικονομίας και της κοινωνίας; Είναι αυτό το θέμα τελειωμένο και εμείς στην Ελλάδα απλώς έχουμε καθυστερήσει; Ή μήπως απαιτείται ένα τρίτο μεγάλο κύµα αλλαγών για να σπάσει επιτέλους η γυάλινη οροφή;

Όλα τα μεγάλα αυτά ερωτήματα απαντώνται, εναλλάσσοντας διεθνές και εθνικό σημείο θέασης, στην παρούσα εισαγωγή στο ζήτημα της συμμετοχής των γυναικών στην οικονομία. Η έκδοση περιλαμβάνει αναλυτική διεθνή βιβλιογραφία για το φύλο στην οικονομία. 

ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ

ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ

Γυναίκες στην Οικονομία

Σειρά: Μικρές Εισαγωγές

Διεύθυνση Σειράς: Μπάμπης Παπαδημητρίου

Σελίδες: 112 · Σχήμα: 13,5Χ20,5

ΙSBN: 978-960-569-690-0 · Τιμή: 10,99 €

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ: http://www.epbooks.gr

Η σειρά ΜΙΚΡΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ περιλαμβάνει βιβλία αναφοράς, γραμμένα από ειδικούς, τα οποία δίνουν έγκυρη και εις βάθος πληροφόρηση για θέματα άμεσου ενδιαφέροντος. Απλή αλλά όχι απλουστευτική, επιστημονική αλλά όχι απροσπέλαστη, σύντομη αλλά και πλήρης, η σειρά προσφέρει στον σύγχρονο αναγνώστη τα κλειδιά ώστε να κατανοήσει σε βάθος τον πολύπλοκο και μεταβαλλόμενο κόσμο μας.

Η Αντιγόνη Λυµπεράκη είναι φεμινίστρια οικονομολόγος, καθηγήτρια στο Πάντειο. Έχει επίσης διδάξει στη Βρετανία, στη Γαλλία και στις ΗΠΑ. Σπούδασε στην  Αθήνα και στο  Sussex (Institute of Development Studies). Η έρευνά της εξετάζει πώς οι επιλογές των ατόμων επηρεάζουν τη μεγάλη εικόνα στην Ελλάδα, εστιάζοντας στο φύλο, τη μετανάστευση και τη γήρανση. Το 2015 εκλέχθηκε βουλευτής µε το Ποτάμι στη Β΄ Αθηνών.

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!