Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα: Ελληνική Νοηματική Γλώσσα – δομή, μορφές και περιβάλλοντα επικοινωνίας / Επίπεδο πρώτου κύκλου

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Η Σχολή Δία Βίου Μάθησης (Σ.Δ.Β.Μ.) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σας καλωσορίζει σε ένα ακόμα εκπαιδευτικό πρόγραμμα κατάρτισης.

Το πρόγραμμα «Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: δομή, μορφές και περιβάλλοντα επικοινωνίας. Επίπεδο 1ου κύκλου» έχει διάρκεια 6 μήνες. Απευθύνεται σε αρχάριους σπουδαστές της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας (ΕΝΓ) και καλύπτει τον πρώτο κύκλο εκμάθησης. Συμπληρωματικά, οι καταρτιζόμενοι ευαισθητοποιούνται σε θέματα και τεχνικές οπτικής επικοινωνίας, ενώ λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με τα είδη κώφωσης και τις υπάρχουσες στάσεις και τάσεις της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην κώφωση κα τη βαρηκοΐα αλλά και την κοινότητα των Κωφών στη χώρα μας.

Η επιτυχής ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού Παρακολούθησης εκμάθησης της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας επιπέδου 1ου κύκλου από τη Σχολή Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας.

Το παρόν εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές (πλην φοιτητών ΠΤΕΑ ΠΘ), απόφοιτους ΑΕΙ & ΤΕΙ, σχετικά άτομα με προβλήματα ακοής & συγγενείς αυτών, καθώς σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να ξεκινήσει τη σπουδή της ΕΝΓ.

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: δομή, μορφές και περιβάλλοντα επικοινωνίας. Επίπεδο 1ου κύκλου» έχει ως στόχο οι επιμορφούμενοι:

  • να καλύψουν το βασικό καθημερινό λεξιλόγιο στην ΕΝΓ,
  • να εξοικειωθούν με ορισμένα από τα συνηθέστερα γραμματικά φαινόμενα της ΕΝΓ,
  • να εξοικειωθούν με απλές επικοινωνιακές συνθήκες στην ΕΝΓ,
  • να εξοικειωθούν με την κώφωση γενικότερα και τους Κωφούς νοηματιστές ειδικότερα.

 

 

Επιμόρφωση

Το προτεινόμενο πρόγραμμα στηρίζεται στις αρχές και τις διαδικασίες της Υβριδικής (μικτής) μορφής προγραμμάτων εξειδίκευσης και Δία Βίου μάθησης, καθώς περιλαμβάνει:

• Δια ζώσης συναντήσεις εκπαιδευτών και εκπαιδευόμενων σε εβδομαδιαία βάση για όσους από τους καταρτιζόμενους έχουν αυτή τη δυνατότητα.
• Εξ αποστάσεως (σύγχρονα ή ασύγχρονα) για όσους αδυνατούν να παρευρίσκονται με φυσική παρουσία.
• Υβριδική (μικτή μέθοδος) με το βέλτιστο εφικτό συνδυασμό των ανωτέρω.

Τα δια ζώσης μαθήματα του προγράμματος πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της Σχολής Δια Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στο Βόλο.

 

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ

 

Εγγραφές

Συμπληρώστε την αίτηση συμμετοχής για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: δομή, μορφές και περιβάλλοντα επικοινωνίας. Επίπεδο 1ου κύκλου» σε online μορφή.

 

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Κόστος Συμμετοχής:

 

Το συνολικό κόστος συμμετοχής, το οποίο καλύπτει το σύνολο της εκπαίδευσης για την απόκτηση της Βεβαίωσης Παρακολούθησης, ανέρχεται στα 400€.

 

ΕΚΠΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

 

Σημαντικές Ημερομηνίες:

 

Περίοδος Εγγραφών

4/8/2017 – 30/9/2017

 

Έναρξη επιμόρφωσης

1/10/2017

Λήξη επιμόρφωσης

1/4/2018

 

Επιστημονικοί Συνεργάτες

Εκπαιδευτές στο πρόγραμμα είναι η Επιστημονικά Υπεύθυνη, μέλος ΔΕΠ, κ.Σαπουντζάκη και στη διδασκαλία συμμετέχουν οι πιστοποιημένοι δάσκαλοι της ΕΝΓ Αθανάτου Άρτεμη, Ανδρούδης Γεώργιος, Γεωργοκωστόπουλος Χρήστος, Δαμάλα Χρυσούλα κ.ά. ως εξωτερικοί συνεργάτες του προγράμματος. Στα πλαίσια του προγράμματος γίνονται επιπλέον διαλέξεις σε κάποια επιλεγμένα Σαββατοκύριακα, στις οποίες προσκαλούνται ειδικοί σε θέματα γλώσσας και επικοινωνίας από την κοινότητα των Κωφών (Ανδρικοπούλου Ρένα, Γκιντίκας Γεώργιος, Ζήκα Ρωξάνη, Παντελάκη Αρτεμησία, Παπασπύρου Χρυσόστομος, κ.ά.).

 

Διαβάστε Επίσης  Σεμινάριο Πιστοποίησης Βασικών Δεξιοτήτων Πληροφορικής | ΚΕΚ ΕΚ.ΠΑ.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!