Πρόγραμμα 100Mirrors Inclusive: Σεμινάριο Ανάπτυξης Δεξιοτήτων – Μάλτα 2017

Το πρόγραμμα 100Mirrors Inclusive: Tools for the motivation of enterprising disabled women είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την ΕΕ στο πλαίδιο του Erasmus + KA2 – Συνεργασία για την Καινοτομία και την Ανταλλαγή Καλών Πρακτικών. Ένα από τα παραδοτέα του προγράμματος 100Mirrors Inclusive είναι η οργάνωση ενός Σεμιναρίου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων στην Μάλτα από τις 23 έως τις 29 Απριλίου 2017. Η εκπαίδευση έγινε στο  Luzzu Conference στην Qawra.

Ο σκοπός του υψηλού επιπέδου Σεμιναρίου Ανάπτυξης Δεξιοτήτων ήταν να γίνει μια διεθνής ανταλλαγή πληροφόρησης σε δράσεις συμπεριληπτικής επιχειρηματικότητας σ’ όλη την Ευρώπη και πώς τα χρηματοδοτικά μέσα της ΕΕ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη δράσεων που συνδυάζουν την προώθηση της επιχειρηματικότητας και την κοινωνική ενσωμάτωση.

 

Το socialpolicy.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του Προγράμματος 100Mirrors Inclusive στην Ελλάδα

 

 

Στο σεμινάριο οι 22 συμμετέχοντες/ουσες αντάλλαξαν εμπειρίες και συζήτησαν κοινά θέματα σχετικά με την ανάπτυξη στρατηγικών, προγραμμάτων και δράσεων. Ειδικότερα, εξετάστηκαν τρόποι με τους οποίους οι στρατηγικές για την συμπεριληπτική επιχειρηματικότητα μπορούν να συνδεθούν στις εφαρμοζόμενες πολιτικές στα πεδία της απασχόλησης, της εκπαίδευσης και των δεξιοτήτων και της οικονομικής ανάπτυξης. Οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις ίδιες και τη δουλειά και τις πολιτικές τους ως μέρος της συζήτησης.

 

 

Οι συμμετέχουσες επισκέφτηκαν το  Foundation for Information Technology Accessibility (F.I.T.A.), όπου τους υποδέχθηκαν ο κ  Stanley Debono, CEO του FITA και άλλα μέλη του. Έγινε παρουσίαση του οργανισμού και υπήρξε η δυνατότητα απαντήσεων σε ερωτήσεις. Οι συμμετέχουσες επίσης επισκέφτηκαν την Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία  (CRPD), όπου η κα Ms. Rhoda Garland παρουσίασε την Επιτροπή και έκανε ξενάγηση στις εγκαταστάσεις.

 

Ως μέρος των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων οι συμμετέχοντες/ουσες είχαν χρόνο για κοινωνικές εκδηλώσεις τα απογεύματα και ενδιαφέρουσες επισκέψεις στο όμορφο νησί της Μάλτας.

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ : http://100mirrors-inc.eu/el/

Διαβάστε Επίσης  Πρόσκληση φοιτητριών/τών για το πρόγραμμα TOGETHER AUTH

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!