Δελτίο Απολογισμού της πρώτης συνάντησης του προγράμματος “You(th) in the center” Erasmus+ KA3

Με επιτυχία υλοποιήθηκε η πρώτη προπαρασκευαστική συνάντηση του προγράμματος “You(th) in the center”, Δομημένος Διάλογος – Συναντήσεις μεταξύ των νέων και των υπευθύνων για τη λήψη αποφάσεων στον τομέα της νεολαίας, Βασική Δράση 3 του προγράμματος Erasmus+ Νεολαία. Η συνάντηση υλοποιήθηκε στην πόλη της Λάρισας στις 15-17 Σεπτεμβρίου με την συμμετοχή 10 νέων από την Ελλάδα, την Αλβανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία, ηλικίας 18-30 ετών.

Ο συντονιστής φορέας του σχεδίου είναι το Δίκτυο Νέων Ελλάδας – Youthnet Hellas και συμμετέχουν οι οργανώσεις AID – Alternative Innovative Development (Ελλάδα)Active Bulgarian Society (Βουλγαρία)PVN – Projekte Vullnetare Nderkombetare (Αλβανία) και IFIX (Σερβία).  Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 15 μηνών, Ιούνιος 2017 έως Οκτώβριος 2018.

Το “You(th) in the center” έχει στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου νέων ανθρώπων και οργανώσεων, που θα συμβάλουν στη διάρθρωση της περιφερειακής θεματικής συνεργασίας μεταξύ των νέων, αφενός, και των δημόσιων και τοπικών αρχών, αφετέρου.

Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η βελτίωση των συνθηκών για τη συμμετοχή των νέων, ιδίως των νέων με λιγότερες ευκαιρίες. Ενθαρρύνοντας τον δομημένο διάλογο μεταξύ των νέων και των φορέων λήψης αποφάσεων για τη νεολαία, το σχέδιο αυτό στοχεύει στη βελτίωση της πρόσβασης των νέων στα κοινωνικά δικαιώματα.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής των νέων, το σχέδιο αυτό αποσκοπεί στη διερεύνηση, τι σημαίνει στην πράξη, ο εκδημοκρατισμός της γνώσης στην κοινωνία των πολιτών και η ενεργός συμμετοχή των νέων.

Οι στόχοι της πρώτης συνάντησης του προγράμματος ήταν ο σχεδιασμός, ο προγραμματισμός και η προετοιμασία των βασικών σταδίων του προγράμματος, η κοινή κατανόηση του δομημένου διαλόγου, η γνωριμία με τις βασικές δράσεις του προγράμματος Eramsus+ Νεολαία και του πιστοποιητικού Youthpass.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, οι συμμετέχοντες γνωρίστηκαν μεταξύ τους, παρουσίασαν τους οργανισμούς τους και το έργο τους και συζήτησαν για το σχέδιο “You(th) in the center”  (ιδέα, σκοπό, στόχους, δραστηριότητες, προώθηση κτλ).

Οι νέοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να σχεδιάσουν μαζί το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα του έργου καθώς και την σύμβαση συνεργασίας των εταίρων. Ακόμα οι νέοι παρουσίασαν παραδείγματα δομημένου διαλόγου από τις χώρες τους και την Ευρωπαϊκή Ένωση γενικότερα.

Οι νέοι έμαθαν περισσότερα για το πρόγραμμα Eramsus+ Νεολαία και το πιστοποιητικό Youthpass που θα λάβουν στο τέλος του προγράμματος. Τέλος, επισκέφθηκαν το Φρούριο και το Μύλο του Παπά και περπάτησαν στο κέντρο της Λάρισας όπου και ξεναγήθηκαν.

 

Σελίδες του σχεδίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:
WordPress: https://youthinthecenter.wordpress.com
Facebook: https://www.facebook.com/youthinthecenter
Twitter: https://twitter.com/youthincenter
Instagram: https://www.instagram.com/youthincen

 

Χορηγός επικοινωνίας: socialpolicy.gr

Facebook: socialpolicy.gr
Twitter: socpolicy
G+: SocialpolicyGr
Instagram: socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Τηλεφωνική Συμβουλευτική Υποστήριξη για την ενδοοικογενειακή βία από το Δήμο Κηφισιάς

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!