Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας (βίντεο)

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πολιομυελίτιδας, 24 Οκτωβρίου, παρακολουθείστε την παρακάτω σειρά από animated βίντεο. 

Ανταπόκριση σε επιδημία Πολιομυελίτιδας

Κάθε φορά που ένα παιδί παραλύεται από πολιομυελίτιδα σε οποιαδήποτε χώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και οι εταίροι του κινούνται γρήγορα για να σταματήσουν την επιδημία.

Προσεγγίζοντας και το τελευταίο παιδί

Μερικά παιδιά ζουν σε μέρη που είναι πιο δύσκολο να προσεγγιστούν με εμβόλια πολιομυελίτιδας από ότι άλλα. Σε κάθε ευάλωτη χώρα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας βοηθά να διασφαλιστεί πώς κάθε παιδί έχει πρόσβαση σε εμβόλια πολιομυελίτιδας, ακόμη και εκείνα που βρίσκονται σε κίνηση, ζουν σε περιοχές συγκρούσεων ή σε απομακρυσμένες κοινότητες.

Το Σύστημα Επιτήρησης της Πολιομυελίτιδας

Η αναζήτηση για τον ιό της πολιομυελίτιδας ενεργοποιείται όταν οποιοδήποτε παιδί παρουσιάσει οξεία χαλαρή παράλυση. Από τις πιο απομακρυσμένες κοινότητες έως το εργαστήριο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διασφαλίζει ότι οι συνιστώσες του συστήματος επιτήρησης συνεργάζονται έτσι ώστε εάν ο ιός της πολιομυελίτιδας κυκλοφορεί οπουδήποτε στον κόσμο θα βρεθεί – και θα εξαλειφθεί.

Πηγή: polioeradication.org

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού 2020: Στέλνουμε μήνυμα κατά των διακρίσεων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!