Μήνυμα της Γενικής Γραμματέα Ισότητας των Φύλων Φωτεινής Κούβελα για την 25η Νοεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

25η Νοεμβρίου 2017

Ημέρα ευαισθητοποίησης και περισυλλογής.

Η ΓΓΙΦ, έχοντας ήδη στις αποσκευές της τη διεθνή αναγνώριση του έργου της στον τομέα της έμφυλης βίας, με τη συμπερίληψή της στην Έκθεση του Γ.Γ. του ΟΗΕ για τη βία κατά των γυναικών (CSW 2016), συνεχίζει αδιάπτωτα τις δράσεις της, αποστέλλοντας και φέτος το ηχηρό μήνυμα κατά του ειδεχθούς φαινομένου της βίας.

Για μια ακόμη χρονιά, εφιστούμε ιδιαίτερα  την προσοχή μας στην κρισιμότητα του ζητήματος της βίας κατά των γυναικών, ως κομβικό κοινωνικό ζήτημα που χρήζει άμεσης αποκατάστασης.

«Όραμά μας είναι η βία κατά των γυναικών να αποτελέσει μια μελανή σελίδα του παρελθόντος και, με την ουσιαστική εφαρμογή της ισότητας στην πράξη, να οδηγηθούμε το συντομότερο δυνατό στην αρχιτεκτονική μιας κοινωνίας ισότιμης. Μιας κοινωνίας, όπου τη θέση της βίας και της κακοποίησης θα λάβουν οι αξίες της ισότητας και οι αρχές της αξιοπρέπειας για όλους και όλες ανεξαιρέτως.»

Με το μήνυμα
«δεν είσαι η μόνη – δεν είσαι
μόνη», …μίλησέ μας!

Παροτρύνουμε όλες εκείνες τις γυναίκες που υποφέρουν σιωπηλά να υπερβούν την εσωστρέφεια αυτής της μοναξιάς και, επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στη βία, να
απευθυνθούν στις δομές της ΓΓΙΦ.

Φωτεινή
Κούβελα

 

 

«δεν
είσαι..
(η)
μόνη»

 

H Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) τιμά και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, όχι ως μια ακόμη επέτειο, αλλά ως μια «κραυγή» αναγκαιότητας για την εξάλειψή της.

■ Η βία κατά των γυναικών, στις διάφορες μορφές, της συνιστά έγκλημα, κατάφωρη παραβίαση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μορφή διάκρισης λόγω φύλου.

■ Η 25η Νοεμβρίου αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, υπενθυμίζοντας ότι δεν αποτελεί ιδιωτική υπόθεση. Απεναντίας, η ψυχολογική, σεξουαλική, σωματική ή λεκτική βία κατά των γυναικών, αποτελεί σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που δεν περιορίζεται σε σύνορα, κοινωνικούς, οικονομικούς ή πολιτισμικούς περιορισμούς, αλλά μας αφορά όλους και όλες.

► Για το λόγο αυτό, η ΓΓΙΦ μεριμνά διαρκώς για τη ενίσχυση του ολοκληρωμένου Δικτύου δομών της για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών θυμάτων ή εν δυνάμει θυμάτων βίας, καθώς και των γυναικών που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις.

Τα έμπειρα και εξειδικευμένα στελέχη μας στην 24ωρη Γραμμή SOS 15900, στα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών και στους Ξενώνες Φιλοξενίας της ΓΓΙΦ στις Περιφέρειες και τους Δήμους όλης της Ελλάδας, αλλά και οι συνεργάτες/τριες στους κατά τόπους Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας μας, συνεχίζουν να προσφέρουν καθ ημερινά ΔΩΡΕΑΝ και με απόλυτη εχεμύθεια τις υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής και εργασιακής στήριξης και συμβουλευτικής σε όλες τις ωφελούμενες γυναίκες.

Ταυτόχρονα, στο εθνικής εμβέλειας «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Ισότητα των Φύλων» της περιόδου 2016-2020 της ΓΓΙΦ, ο τομέας της βίας κατά των γυναικών
συνιστά άξονα προτεραιότητας και αποτυπώνονται σε αυτόν ρητές δράσεις και στοχεύσεις για την καταπολέμησή της.

 

Διαβάστε Επίσης  Αντιμετωπίζοντας το έμφυλο μισθολογικό χάσμα | Βίντεο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!