Ποιος είναι ο δημοφιλέστερος μη αγγλόφωνος προορισμός σπουδών του κόσμου;

Η απάντηση στο παραπάνω ερώτημα είναι η χώρα της Γερμανίας, η οποία γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής επιλογή για τους διεθνείς σπουδαστές. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το 2014, η Γερμανία φιλοξενεί περίπου 280.000 διεθνείς σπουδαστές, και ο αριθμός αναμένεται να υπερβεί τους 350.000 ως το 2020.

Που οφείλεται όμως αυτή η αυξανόμενη δημοτικότητα της Γερμανίας;

Το γερμανικό σύστημα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης εδραιώνει με σταθερά βήματα την ισχυρή του θέση παγκοσμίως, και κερδίζει το σεβασμό για την συνέπεια, τα υψηλά πρότυπα της και τη συνδυασμένη επιτυχία στους τομείς της έρευνας και της πρακτικής εφαρμογής, πέρα από  μια ευρεία σειρά κανόνων.

Παράλληλα, στη Γερμανία συναντούμε υψηλή ποιότητα ζωής, η οποία μπορεί να επιτευχθεί  με σχετικά χαμηλές δαπάνες , συγκριτικά με άλλα ανεπτυγμένα κράτη. Επίσης, η ευελιξία που διακρίνει την οικονομία της χώρας,  προσφέρει ελπιδοφόρες προοπτικές απασχόλησης, ακόμη και κατά τη διάρκεια των σπουδών, αλλά και μετέπειτα.

Τέλος, ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα των σπουδών στη Γερμανία είναι η απουσία διδάκτρων. Ενώ λοιπόν τα δίδακτρα αυξάνονται σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου, τα  πανεπιστήμια της Γερμανίας συνεχίζουν να προσφέρουν την πλειοψηφία των προγραμμάτων σπουδών χωρίς δαπάνες.

Αν λοιπόν ενδιαφέρεστε  να σπουδάσετε στο εξωτερικό, η Γερμανία αποτελεί για εσάς έναν ενδιαφέρον προορισμό που δύναται να καλύψει τις εκάστοτε ανάγκες σας.

Επεξεργασία – Επιμέλεια: Γατούδης Γιώργος,

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Employ | www.e-employ.gr

Διαβάστε Επίσης  Νέος κύκλος σεμιναρίων εκπαίδευσης και Ομάδες Ψυχολογικής Στήριξης για ανέργους και άνεργες στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!