Σεμινάριο: Παιδιά που Δολοφονούν ‘’Αιτιολογία φαινομένου -Ανάλυση υποθέσεων’’ | περί Ψυχής

Τα στατιστικά στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και σοκαριστικά: τις τελευταίες δυο δεκαετίες μόνο στην Αγγλία σχεδόν 400 παιδιά έχουν καταδικαστεί για φόνο, εκ των οποίων τα 81 συνελήφθησαν μεταξύ 2008 – 2011 και με τον νεώτερο δολοφόνο να είναι μόλις 11 ετών. Ποιά παιδιά όμως είναι ικανά να φτάσουν στο φόνο και ποια τα χαρακτηριστικά της ψυχοπαθολογίας τους που τα διαχωρίζει από τα υπόλοιπα? Παρά την κυρίαρχη αντίληψη ότι τέτοιου είδους εγκλήματα τελούνται αποκλειστικά από παιδιά που έχουν κακοποιηθεί ή έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες, τα στοιχεία υποστηρίζουν ότι υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες τα παιδιά – δολοφόνοι αν και προέρχονται από φυσιολογικές οικογένειες, προσχεδιάζουν και εκτελούν τον στόχο τους με τέτοια ευφυΐα και προσχεδιασμό που μας θυμίζουν ένα ψυχοπαθή serial killer.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάλυση του πλαισίου στο οποίο διαπράττεται ο φόνος, τα χαρακτηριστικά του θύτη, τα είδη εγκλημάτων που διαπράττονται από παιδιά (π.χ. εγκλήματα συμμοριών, κατά συρροή δολοφονίες κτλ.) καθώς και οι μέθοδοι πρόληψης και θεραπείας.

Θεματολογία Σεμιναρίου:

  • Κατηγοριοποίηση παιδιών – δολοφόνων
  • Το προφίλ των δραστών
  • Τα θύματα και τα χαρακτηριστικά τους
  • Αιτιολογία φαινομένου
  • Πρόληψη και θεραπεία
  • Ανάλυση υποθέσεων
  • Παρουσίαση βιντεοσκοπημένου υλικού
  • Συζήτηση – Σχολιασμός

Εισηγήτρια:   Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά
Κοινωνική Λειτουργός – Εγκληματολογία & Ποινικό Δίκαιο  (MSc), PhD

Ημερομηνία 25/11/2017
Ώρα 5.00μ.μ.-9.00μ.μ.
Τοποθεσία «περί Ψυχής»
Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Τηλ.Επικοινωνίας  210-80.68.212  και  694-996.7997
Κόστος 35 ευρώ
Για φοιτητές 25 ευρώ
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

*Όλα τα σεμινάρια του Κέντρου «περί Ψυχής» διατίθενται και online κατόπιν συνεννόησης ώρας και μέρας.

Διάρκεια Σεμιναρίου: 2 ώρες

Κόστος Σεμιναρίου: 40 ευρώ

**Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το «περί Ψυχής» και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το »περί Ψυχής» και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν απομίμησης και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας.

Κέντρο «περί Ψυχής»

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!