Έρευνα: «Διερεύνηση των γνώσεων, στάσεων και συμπεριφορών του γενικού πληθυσμού απέναντι σε άτομα με αυτισμό (Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος) στην Ελλάδα»

Τα τελευταία χρόνια πραγματοποιούνται αρκετές παρουσιάσεις και ημερίδες με στόχο την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού ως προς τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος. Πανευρωπαϊκοί φορείς υγείας, δημιουργούν ταινίες μικρού μήκους με θέμα τα άτομα που έχουν διαγνωστεί με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Ποιές τελικά όμως είναι οι γνώσεις του γενικού πληθυσμού στην Ελλάδα για τον αυτισμό και ποιές οι διαμορφωμένες πεποιθήσεις και αντιλήψεις του σχετικά με τα αυτιστικά άτομα; 

Η παρούσα έρευνα έχει ακριβώς αυτό το στόχο να διερευνήσει τις γνώσεις, τις στάσεις και τις συμπεριφορές του γενικού πληθυσμού απέναντι στα άτομα με αυτισμό.

Η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου πρέπει να είναι αυθόρμητη, ώστε να αποτυπώνει τις ήδη διαμορφωμένες απόψεις σας σχετικά με τον αυτισμό.

Πρόκειται για ένα ανώνυμο ερωτηματολόγιο, το οποίο απαιτεί πέντε λεπτά για τη συμπλήρωσή του.

Το πρώτο μέρος της έρευνας καταγράφει απλά δημογραφικά στοιχεία των συμμετεχόντων, το δεύτερο έχει ερωτήσεις γνώσεων και το τρίτο περιλαμβάνει κλίμακα μέτρησης συμπεριφοράς απέναντι σε άτομα με αυτισμό.

Τέλος, να αναφερθεί ότι η εν λόγω έρευνα υπόκειται σε περιορισμούς, οι οποίοι θα αναλυθούν διεξοδικά κατά τη συλλογή των αποτελεσμάτων (π.χ. η κλίμακα δεν διαχωρίζει τη βαρύτητα των διαταραχών αυτιστικού φάσματος).

 

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 

Ραΐσσα Κουζνετσώβ

Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Δημόσιας Υγείας

Ιατρική Σχολή Πατρών

Διαβάστε Επίσης  Δωρεάν ψυχοσωματική προετοιμασία των εγκύων και των συντρόφων τους στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!