Συναισθηματική Νοημοσύνη & Κινηματογράφος – Προβολή Ταινίας «FRIDA» & Διαδραστική Διάλεξη «Ζήτω η Ζωή – Η Δύναμη της Θέλησης»

«…η Φρίντα Κάλο υπέφερε μεγάλο σωματικό και ψυχικό πόνο, αλλά το γεγονός ότι τον μετέφερε στον καμβά ήταν μια μορφή ξορκισμού. Το έκανε με μια πολύ ιδιαίτερη αίσθηση χιούμορ. Δεν είναι μία σκυθρωπή λυπημένη γυναίκα. Κανένας δεν ζωγραφίζει τον τελευταίο του πίνακα, ενώ γνωρίζει ότι πεθαίνει, δίνοντας του τον τίτλο «Ζήτω η Ζωή». 
Σηκωνόταν το πρωί, περνούσε ώρες στολίζοντας τον εαυτό της για να πάει στην αγορά, για να μείνει σπίτι να ζωγραφίσει. Αυτό το πνεύμα να σηκώνεσαι και να μεταμορφώνεσαι σε κινητό έργο τέχνης δεν μπορεί να ανήκει σε μια καταθλιπτική σκοτεινή προσωπικότητα….»

Σε συνέχεια των ποιοτικών Σεμιναρίων Συναισθηματικής Νοημοσύνης το Κέντρο Πολιτισμού, Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης «Πόλις» αρχίζει έναν ιδιαίτερα ποιοτικό Βιωματικό Σεμιναριακό Κύκλο “Συναισθηματική Νοημοσύνη & Κινηματογράφος” και σας προσκαλεί στην προβολή της ταινίας «Frida» και τη διαδραστική διάλεξη «Ζήτω η Ζωή – η Δύναμη της Θέλησης» τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 (19.00-22.30). 

Η ταινία «Φρίντα» είναι η εξιστόρηση της ζωής της σπουδαίας Μεξικανής ζωγράφου του 20ου αιώνα Φρίντα Κάλο, η οποία τάραξε τα νερά του Μεξικάνικου καλλιτεχνικού κόσμου και όχι μόνο, εστιάζοντας στη σχέση της με τον μέντορα και σύζυγό της Ντιέγκο Ριβέρα.  H Φρίντα Κάλο χτυπήθηκε από τη μοίρα όταν το 1925 ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα άλλαξε τη ζωή της για πάντα. Η αποκατάσταση της υγείας της αποδείχθηκε επίπονη οδηγώντας την Φρίντα στα μονοπάτια της μοναξιάς. Έτσι ξεκίνησε να περνά τον χρόνο της, προσπαθώντας να εκφράσει τα συναισθήματα της μέσα από τη ζωγραφική…

Ταινία: «FRIDA»
Διάλεξη: «ΖΗΤΩ Η ΖΩΗ – Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΘΕΛΗΣΗΣ»
Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017 (ώρα 19.00-22.30)
Αίθουσα διαλέξεων «Πόλις» Μαρίνου Αντύπα 62-66& Φιλοθέης 69Β 14121 Ηράκλειο Αττικής (πλησίον σταθμού ΗΣΑΠ «Ηράκλειο»)

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Οι συμμετέχοντες προσεγγίζουν, μέσα από την εκπαιδευτική προβολή ταινιών, θεωρίες και πρακτικές, που θα συμβάλλουν στην ουσιαστική, αποτελεσματική προσωπική καλυτέρευση τους σε επίπεδο Προσωπικότητας, Συμπεριφοράς, Γλώσσας Σώματος, Επικοινωνίας σε συμμετοχικές και αυτόνομες διαλέξεις.

Θεματικές ενότητες

Συναισθηματική Νοημοσύνη, Αυτοβελτίωση – Προσωπική Εξέλιξη, Αναλάβετε Δράση, Επικοινωνία, Αξίες, Συμπεριφορά, Προσωπικότητα, Εντοπισμός Συναισθημάτων, Γλώσσα Σώματος, Νόμος της Έλξης

Οι Αυτόνομες, Διαδραστικές και Συμμετοχικές Διαλέξεις του Σεμιναριακού Κύκλου «Συναισθηματική Νοημοσύνη & Κινηματογράφος» πραγματοποιούνται στην Αίθουσα Πολιτισμού, Επιμόρφωσης και Διαλέξεων του “Πόλις” (Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 69Β κοντά στο Σταθμό ΗΣΑΠ Ηράκλειο Αττικής), προγραμματισμένες Δευτέρες 19.00-22.30

Στο τέλος των Διαδραστικών Διαλέξεων απονέμεται Βεβαίωση Παρακολούθησης.

Επιμέλεια: Σταυρόπουλος Νικόλαος (PhD)
Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας
Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Περισσότερες Πληροφορίες: τηλ: 210 8000009 – 210 2770181

Συμμετοχή-Παρακολούθηση Donation 5€ ανά συμμετοχική διάλεξη

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

«Πόλις»
Σπουδή, Τέχνη, Ίαση & Τέρψη
Επιμορφωτικό Πολιτιστικό Κέντρο Δια Βίου Μάθησης, Κινητικής Έκφρασης & Επικοινωνίας Ηρακλείου Αττικής
Εκπαίδευση & Πολιτισμός με Στυλ & Αισθητική
Μαρίνου Αντύπα & Φιλοθέης 68Β (ΕΙΣΟΔΟΣ)
14121 Ηράκλειο Αττικής
τηλ.: 210 8000009 – 210 2770181
e-mail: education@polis.edu.gr 
Ιστοσελίδα: www.polis.edu.gr
Facebook: www.facebook.com/polis.education

Διαβάστε Επίσης  Θεατρικό Εργαστήρι & Θεατρική Ομάδα Ενηλίκων: Έναρξη 9 Δεκεμβρίου 2017, 15.00 | "Πόλις"

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!