Επιμορφωτικό Πρόγραμμα σεμιναρίων και συνεδριών συμβουλευτικής Ιανουάριος 2018 | Social Dynamo

Το Social Dynamo («Κοινωνικό Δυναμό»)[μία καινοτόμο πρωτοβουλία ανάμεσα στο Ίδρυμα Μποδοσάκη και τον Δήμο Αθηναίων, που παρέχει ολοκληρωμένη στήριξη σε φορείς της κοινωνίας των πολιτών στην Ελλάδα], ξεκινά τη νέα χρονιά με θέματα καινοτομίας. Δείτε παρακάτω το νέο επιμορφωτικό πρόγραμμα για τον μήνα Ιανουάριο:

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, 18.00-20.00, closed event “Branding for startups”  Social Dynamo και Orange Grove, με ομιλητή τον Mr. Peter Economides, Brand Strategist: Brand is reputation. And reputation is your single most important asset. Especially as a startup. The Masterclass “Branding for startups” is organised by Orange Grove and addressed to both Orange Grove and Social Dynamo startups. Orange Grove is a flexible co-working space and community for young entrepreneurs in Greece. It is a renowned initiative of the Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Athens, and is financially supported by Dutch-Greek businesses and grantmaking foundations active in Greece and deals with innovation in branding for NGOs and startups organisations. 
In this two-hour masterclass, brand strategist Peter Economides will provide some branding guidance to Orange Grove and Social Dynamo startups.The training will be followed by a networking cocktail between Orange Grove startups and Social Dynamo hosted groups.What is it about: 
Think of the world’s greatest brands.
Every one of them was once a startup.
You’re probably thinking that you’re too small to think about brand.
Or, that you’ve got other, more important things to think about.
Like raising money.
Or scaling up production.
Or securing distribution.

Brand is reputation.
And reputation is your single most important asset.
Especially as a startup.

Where and when:
The masterclass will be hosted in Orange Grove co-working space, Leoforos Vasileos Konstantinou 5, 106 74, ground floor, on Thursday January 11, at 18:00-20:00. The masterclass will be followed by a networking cocktail.Entrance to the masterclass is free.

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, 16.00-18.00, συνεδρίες συμβουλευτικής σε θέματα επικοινωνίας και branding (40λεπτα ραντεβού), Ελένη Σκόνδρα,  Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ): η κυρία Σκόνδρα απαντά σε θέματα που αφορούν το branding, την επικοινωνία με πιθανούς δωρητές και ΜΜΕ, το περιεχόμενο ιστοσελίδων, κλπ. Το Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος (ΚΕΜΕΛ), θα βρίσκεται στο Social Dynamo και αυτόν τον μήνα, την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, 16.00-18.00, απαντώντας σε θέματα ΜΚΟ και άτυπων ομάδων πολιτών, που αφορούν τη θεματική της επικοινωνίας και του μάρκετινγκ. Συγκεκριμένα, η κα Ελένη Σκόνδρα, θα απαντά στο πλαίσιο 40λεπτων ραντεβού σε θέματα που σχετίζονται μεταξύ άλλων με:

– επικοινωνία με ΜΜΕ
– επικοινωνία με χορηγούς, δωρητές, χρηματοδότες
– branding και θέματα λογότυπου
– προβολή μέσω ιστοσελίδας 

Πού και πότε: 
Οι συνεδρίες διεξάγονται στον χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25, Αθήνα, μετρό Ευαγγελισμός), την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου, 16:00-18:00.

Πώς θα συμμετάσχετε: 
Για να κλείσετε το ραντεβού σας, σας καλούμε να στείλετε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναφέροντας την οργάνωση/ομάδα πολιτών που εκπροσωπείτε, την ιδιότητά σας σε αυτήν, τα στοιχεία επικοινωνίας σας και τα συγκεκριμένα ζητήματα που έχετε προς συζήτηση, συνοδευόμενα από σχετικό υλικό (π.χ. στρατηγική επικοινωνίας, λογότυπο, δελτία τύπου, επιστολές προς δωρητές, κλπ). Οι συνεδρίες παρέχονται δωρεάν στο πλαίσιο υπηρεσιών επιμόρφωσης και επαγγελματικής υποστήριξης που προσφέρει το Social Dynamo σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών. 

Λίγα λόγια για την κα Σκόνδρα:

H Eλένη Σκόνδρα, έχει διεθνείς σπουδές στους τομείς του μάρκετινγκ και επικοινωνίας, καθώς και διπλώματα Coaching. ‘Έχει διατελέσει υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλων επιχειρήσεων σε θέσεις μάρκετινγκ και ανάπτυξης αγοράς, κυρίως στο εξωτερικό αλλά και στην Ελλάδα.

Εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τον εθελοντισμό και σαν ιδρυτικό μέλος του ΚΕΜΕΛ (Κέντρο Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος), έχει προσφέρει πολλά στην υποστήριξη των νέων, σε θέματα επιχειρηματικότητας. Ειδικά, τα τελευταία πέντε χρόνια,  αφιερώνει πολύ χρόνο τόσο στο μέντορινγκ όσο και στο coaching, με εστίαση στις ανάγκες επιχειρηματιών, στελεχών επιχειρήσεων και θέματα επαγγελματικής ικανοποίησης. Συνεργάζεται σαν coach και μέντωρ, σε νέους επιχειρηματίες με το Innovathens, Orange Grove και το ALBA (Venture Garden).

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 18.00 – 19.30, σεμινάριο “Ενσυνειδητότητα – Η τέχνη του να ζεις Συνειδητά”, Βασίλης Ξυπολιάς, Mindfulness & MBSR Teacher: απευθύνεται σε στελέχη και εθελοντές ΜΚΟ που εργάζονται και προσφέρουν κοινωνικό έργο σε συνθήκες υψηλού στρες και ψυχικής καταπόνησης. Το σεμινάριο “Ενσυνειδητότητα – Η τέχνη του να ζεις Συνειδητά” απευθύνεται σε στελέχη και εθελοντές ΜΚΟ που εργάζονται και προσφέρουν κοινωνικό έργο σε συνθήκες υψηλού στρες και ψυχικής καταπόνησης. Εργαζόμενοι με ευάλωτες κοινωνικά ομάδες, τα στελέχη αυτά μπορεί να έχουν αυξημένα επίπεδα άγχους που παρεμποδίζουν την κριτική τους σκέψη και την πνευματική τους διαύγεια.

Ενσυνειδητότητα (mindfulness) είναι η δεξιότητα του να παρατηρούμε την εμπειρία μας στο παρόν, αποστασιοποιημένα και με φιλική περιέργεια. Είναι μια στάση που μας βοηθά να βελτιώσουμε την κριτική σκέψη, την επικοινωνία και την δημιουργικότητα, φέρνοντας πνευματική διαύγεια και συναισθηματική ισορροπία στην ζωή μας. Το σεμινάριο είναι ενημερωτικό και βιωματικό, ανοιχτό σε όλους όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν καλύτερα την έννοια, τα οφέλη και τις τεχνικές ανάπτυξης της ενσυνειδητότητας (mindfulness).

Εισηγητής: Βασίλης Ξυπολιάς, Mindfulness & MBSR Teacher, CFM/UMASS

Πού και πότε: 
Το σεμινάριο διεξάγεται στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25, μετρό Ευαγγελισμός), την Πέμπτη 18 Ιανουαρίου, 18.00-19.30. Η είσοδος στο σεμινάριο είναι δωρεάν.

Πώς μπορώ να συμμετάσχω:
Για να συμμετάσχετε στο σεμινάριο, παρακαλούμε στείλτε το αίτημά σας στο socialdynamo@bodossaki.gr, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα που εκπροσωπείτε και τα στοιχεία επικοινωνίας σας. 

Λίγα λόγια για τον εισηγητή:

Ο κ. Βασίλης Ξυπολιάς, μέχρι το 2010 εργάσθηκε στον χώρο της επικοινωνίας/marketing στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως υψηλόβαθμο στέλεχος και ως επιχειρηματίας. Από το 2010 και από προσωπική αναζήτηση, άρχισε να εμβαθύνει τις γνώσεις του στις δυνατότητες, μεθόδους ανάπτυξης και εφαρμογές της ενσυνειδητότητας. Μετά από εντατική και συστηματική μελέτη, διεθνή εκπαιδευτικά workshops και παρακολούθηση μαθημάτων Βουδιστικής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Κατμαντού, απέκτησε το 2015 άδεια εκπαιδευτή του προγράμματος “Μείωση Άγχους Βάσει Ενσυνειδητότητας” – MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) από το Κέντρο Ενσυνειδητότητας (CFM) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Μασαχουσέτης (UMASS). Το 2015 δημιούργησε την Mindfulness 360 με σκοπό την ανάπτυξη, εκπαίδευση και ενσωμάτωση της ενσυνειδητότητας στην υγεία, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία γενικότερα. 

Περισσότερες πληροφορίες για την mindfulness μπορείτε να βρείτε στην εξής διεύθυνση: https://www.mindfulness360.net

Τρίτη 23 Ιανουαρίου, 17.00-19.00, συνεδρίες συμβουλευτικής σε νομικά ζητήματα (40λεπτα ραντεβού), δικηγορικό γραφείο  Vounatsos Attorneys . νομικά-φορολογικά θέματα, είναι ένας από τους άξονες πάνω στους οποίους το Social Dynamo προσφέρει δωρεάν συμβουλευτική σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και άτυπες ομάδες πολιτών που επιθυμούν να αποκτήσουν νομική μορφή. Την Τρίτη 23 Ιανουαρίου, από τις 17:00 έως τις 19.00, συνεργάτες μας από το δικηγορικό γραφείο Vounatsos Attorneys απαντούν σε σχετικά σας ερωτήματα, στο πλαίσιο της ευγενικής τους υποστήριξης στο Social Dynamo, μέσω τριών 40λεπτων συνεδριών συμβουλευτικής σε ΜΚΟ και άτυπες ομάδες πολιτών. 

Πώς θα κλείσετε ραντεβού:
Μπορείτε να κλείσετε ένα ραντεβού διάρκειας έως 40 λεπτών, στέλνοντας το ονοματεπώνυμό σας, την ιδιότητά σας, τον φορέα/ομάδα που εκπροσωπείτε και τα ακριβή ερωτήματα που θέλετε να απευθύνετε, στο socialdynamo@bodossaki.gr.

Πού και πότε:
Στον συνεργατικό χώρο του Social Dynamo (Καρνεάδου 25 Αθήνα, μετρό Ευαγγελισμός), την Τρίτη 23 Ιανουαρίου από τις 17.00 έως τις 19.00.

Λίγα λόγια για τους συνεργάτες μας:

Το δικηγορικό γραφείο Vounatsos Attorneys δραστηριοποιείται από το 1930. Η συστηματική – από το 1975 – ενασχόλησή του με τα προβλήματα της ομογένειας και η νομική υποστήριξη των Ελλήνων του εξωτερικού σε θέματα αστικής και περουσιακής φύσης, εμπλουτίζεται πλέον από την εξειδικευμένη γνώση των συνεργατών του σε φορολογικό και εμπορικό δίκαιο, αλλά και την κάλυψη των υπόλοιπων κλάδων του δικαίου, μέσω ενός διευρυμένου δικτύου συνεργαζόμενων δικηγορικών γραφείων στην Ελλάδα.

 

socialdynamo.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Social Dynamo | Σεμινάριο "Χορηγικά προγράμματα & Βιωσιμότητα Κοινωνικών Επιχειρήσεων"

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!