Προγραμματιστής – Σχεδιαστής Παιχνιδιών (Game developer) – Μία σύγχρονη ειδικότητα της Επιστήμης των Υπολογιστών

Επεξεργασία – Επιμέλεια: Γατούδης Γιώργος, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας

Employ | www.e-employ.gr

 

Στη σύγχρονη εποχή, μεγάλο κομμάτι της καθημερινής δραστηριότητας και διασκέδασης έχει μεταφερθεί στην εικονική – διαδραστική  πραγματικότητα (για μικρούς και μεγάλους). Μεγάλο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτό φέρουν  οι προγραμματιστές- σχεδιαστές παιχνιδιών (games developers). Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί και με τι ακριβώς ασχολούνται;

Οι προγραμματιστές – σχεδιαστές παιχνιδιών έχουν ως αντικείμενο την ανάπτυξη και παραγωγή παιχνιδιών για προσωπικούς υπολογιστές, κονσόλες παιχνιδιών, online παιχνίδια, arcade παιχνίδια, tablets, κινητά τηλέφωνα και τις υπόλοιπες φορητές συσκευές. Υπάρχουν δύο αντικείμενα ενασχόλησης για τους προγραμματιστές- σχεδιαστές παιχνιδιών. Από τη μία  θα μπορούσε κάποιος  να επικεντρωθεί στο απόλυτα δημιουργικό κομμάτι, δηλαδή να ασχοληθεί με το  σχεδιασμό ενός παιχνιδιού, την ανάπτυξη κινουμένων σχεδίων και γενικότερα με την τέχνη ή τη γραφιστική, αλλά και με το storyboarding (την ανάπτυξη της πλοκής του παιχνιδιού). Δεύτερο αντικείμενο  αποτελεί η ενασχόληση με τον προγραμματισμό του παιχνιδιού, χρησιμοποιώντας γνώσεις ανάπτυξης προγραμματισμού.

Πρόκειται για μία ειδικότητα που ανθίζει στην εποχή μας. Αν επιθυμείτε να ακολουθήσετε μια καριέρα ως προγραμματιστής- σχεδιαστής παιχνιδιών, υπάρχουν μεταπτυχιακά προγράμματα ανά τον κόσμο που μπορούν να σας παρέχουν τις απαιτούμενες γνώσεις και δεξιότητες.

 

Διαβάστε Επίσης  Humanitarian work requires women

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!