Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

Ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών, προκειμένου να συγκροτήσει εκ νέου Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, καλεί όλους τους ενδιαφερόμενους μετανάστες να υποβάλουν αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος. 

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι μετανάστες να έχουν νόμιμη άδεια παραμονής και να είναι κάτοικοι του Δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, όπως προβλέπεται από το άρθρο 78 του Ν. 3852/2010, αποτελείται από 5 έως 11 μέλη τα οποία ορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών λειτουργεί ως συμβουλευτικό όργανο του Δήμου για την ενίσχυση της κοινωνικής ένταξης των  μεταναστών στην τοπική κοινωνία. Μέχρι σήμερα λειτουργεί με την υποστήριξη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου.

Έργο του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών είναι η καταγραφή και η διερεύνηση προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες που κατοικούν στο Δήμο για θέματα που αφορούν την ένταξη τους στην τοπική κοινωνία, στην επαφή τους με τη δημοτική αρχή ή άλλες δημόσιες αρχές, η υποβολή εισηγήσεων προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανάπτυξη τοπικών δράσεων προώθησης της ομαλής κοινωνικής ένταξης των μεταναστών και, εν γένει, στην επίλυση των προβλημάτων που αυτοί αντιμετωπίζουν, ιδίως μέσω της οργάνωσης συμβουλευτικών υπηρεσιών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και τη διοργάνωση σε συνεργασία με τον Δήμο, εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής του τοπικού πληθυσμού. 

Οι ενδιαφερόμενοι μετανάστες μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους έως την Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018 στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου, δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών (Στρατ. Σαράφη 1, Συκιές, ισόγειο). 

Πληροφορίες και Δηλώσεις Ενδιαφέροντος

Μάρω Βασσάρα, αναπληρώτρια προϊσταμένη Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Εργασίας και Ισότητας 

Τηλ. 2313-313160  

 

Διαβάστε Επίσης  Έρευνα στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Women in the Media (Erasmus+)

Αίτηση-Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!