Βιβλίο ανοικτής πρόσβασης: “The triple bind of single-parent families”

Rense Nieuwenhuis / Laurie C. Maldonado

Απόδοση: Ντούνης Ανδρέας

 

Οι μονογονείς αντιμετωπίζουν μία τριπλή δυσχέρεια ανεπάρκειας πόρων, απασχόλησης, και πολιτικών, που σε συνδυασμό περιπλέκουν περαιτέρω τις ζωές τους.

Το συγκεκριμένο βιβλίο – με διεπιστημονικό και συγκριτικό σχεδιασμό (multi-disciplinary and comparative in design) – παρουσιάζει ευρήματα από περισσότερες από 40 χώρες, σε συνδυασμό με λεπτομερείς μελέτες περιπτώσεων της Σουηδίας, Ισλανδίας, Σκωτίας και του Ηνωμένου Βασιλείου. Καλύπτει πτυχές της ευημερίας που περιλαμβάνουν τη φτώχεια, τις ποιοτικές θέσεις εργασίας, τη μεσαία τάξη, τον πλούτο, την υγεία, την παιδική ανάπτυξη και τη σχολική επίδοση, και συλλογισμούς για την κοινωνική δικαιοσύνη.

Εξέχοντες διεθνείς μελετητές προκαλούν την τρέχουσα κατανόησή μας σχετικά με το τι “λειτουργεί καλύτερα” και αντλούν πολιτικά συμπεράσματα σχετικά με τη βελτίωση της ευημερίας των μόνων γονέων και των παιδιών τους.

 

 

 

Το PDF του βιβλίου διατίθεται σε ανοικτή πρόσβαση και μπορείτε να κάνετε δωρεάν download, χάριν της υποστήριξης από την Knowledge Unlatched.

 

|> Free download: http://oapen.org/search?identifier=643492

|> Policy Press website: http://policypress.co.uk/the-triple-bind-of-single-parent-families

 

Πηγή: eurogender.eige.europa.eu

socialpolicy.gr

Διαβάστε Επίσης  Η βάση δεδομένων JStor προσφέρει Ανοικτό Ακαδημαϊκό Περιεχόμενο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!