Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down 2018 – «Τι προσφέρω στην κοινότητα μου»

Όλοι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down πρέπει να έχουν ευκαιρίες να συνεισφέρουν στην κοινότητα και να ζουν αξιόλογες ζωές, σε μια πλήρη και ισότιμη βάση με τους άλλους, σε όλες τις πτυχές της κοινωνίας.

Τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να συνεισφέρουν πολλά, όπου και αν ζουν σε όλο τον κόσμο, και το κάνουν όταν τους δοθεί η ευκαιρία. Όμως η αλήθεια είναι πως πολλοί από αυτούς εμποδίζονται στο να προσφέρουν την σημαντική συμβολή τους στην κοινωνία.

Σήμερα, 21 Μαρτίου 2018, o εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας για το Σύνδρομο Down, καλεί κάθε άνθρωπο με σύνδρομο Down να πει στον κόσμο τι προσφέρει στην κοινότητά του.

#WhatIBringToMyCommunity #WDSD18

 

Η φετινή εκστρατεία της Down Syndrom Internation, στοχεύει να:

  • Εξηγήσει πώς μπορούν τα άτομα με σύνδρομο Down να έχουν σημαντική συνεισφορά καθ ‘όλη τη διάρκεια της ζωής τους, είτε στα σχολεία, στους χώρους εργασίας, στην κοινότητα, στη δημόσια και πολιτική ζωή, στον πολιτισμό, στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην ψυχαγωγία και στον αθλητισμό.
  • Εξηγήσει πώς οι αρνητικές νοοτροπίες και η έλλειψη γνώσης σχετικά με τις δυνατότητές τους ως άτομα εμποδίζουν τους ανθρώπους με σύνδρομο Down να έχουν ευκαιρίες να συνεισφέρουν.
  • Ενδυναμώσει τους ανθρώπους με σύνδρομο Down (και τους υποστηρικτές τους) να υποστηρίξουν τα δικαιώματά τους και τις ευκαιρίες για να παρέχουν την δική τους σημαντική συμβολή και να
  • Προσεγγίσει τους βασικούς ενδιαφερόμενους, συμπεριλαμβανομένων των εκπαιδευτικών, των εργοδοτών, των δημόσιων αρχών, των μέσων μαζικής ενημέρωσης και της ευρύτερης κοινότητας, ώστε να δουν τα οφέλη όταν παρέχουν στα άτομα με σύνδρομο Down τη δυνατότητα να προσφέρουν τη  σημαντική συμβολή τους και να ενθαρρύνει αυτούς τους ενδιαφερόμενους να επιφέρουν αλλαγές και να διαδώσουν αυτό το μήνυμα.

 

 

Πηγή: worlddownsyndromeday.org

Απόδοση/Επιμέλεια: Τομπέα Ελένη

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Αντιμετωπίζοντας και αντισταθμίζοντας τον αυξανόμενο εθνικιστικό λαϊκισμό και τις ακραίες εξτρεμιστικές ιδεολογίες | Διεθνής Ημέρα κατά του Ρατσισμού 2019

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!