Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2018: οι γυναίκες στα μέσα ενημέρωσης και στις τεχνολογίες πληροφορίας / επικοινωνίας

Για τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερτονίζει τον σημαντικό ρόλο που επιτελούν οι γυναίκες στα μέσα ενημέρωσης και στις ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας)

 

Τα μέσα ενημέρωσης και οι τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας (ICT) είναι δύο από τις πλέον ανταγωνιστικές και επιδραστικές βιομηχανίες στην Ε.Ε. και πέραν αυτής. Έτσι, είναι πολύ σημαντικό οι γυναίκες να εκπροσωπούνται ισότιμα με τους άντρες σε αυτούς τους τομείς.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θεωρεί πώς χρειάζονται περισσότερα κίνητρα ώστε οι γυναίκες να καταλάβουν υψηλότερες θέσεις στον κόσμο των media και να ενθαρρυνθούν τα νεαρά κορίτσια ώστε να επιλέξουν τις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας / ΤΠΕ ως μονοπάτι καριέρας – επιλογή επαγγέλματος.

 

Οι γυναίκες στην ψηφιακή εποχή

Με στόχο να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση αναφορικά με αυτά τα ζητήματα, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 2018, η Επιτροπή Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διοργανώνει μία διακοινοβουλευτική συνάντηση όπου θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στα ακόλουθα ζητήματα:

 

  • Ο ρόλος των γυναικών στη διαμόρφωση των μέσων ενημέρωσης (media).
  • Η ενδυνάμωση των γυναικών και των κοριτσιών μέσω της ψηφιακής ένταξης.
  • Άνοδος των κινημάτων των γυναικών: ενισχύοντας την ισότητα στην ψηφιακή εποχή.

 

Το θέμα που επιλέχθηκε αυτή τη χρονιά έχει παγκόσμια στόχευση και επιτρέπει τη διερεύνηση εις βάθος. Τα μέσα ενημέρωσης έχουν την ικανότητα να επηρεάζουν την κοινή γνώμη και να οριοθετούν την πληροφόρηση.

Ταυτόχρονα, οι τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας (ICT) διαχέονται σε όλα τα επίπεδα και όλους τους τομείς της κοινωνίας. Τόσο τα μέσα ενημέρωσης όσο και οι τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας συγκεντρώνουν, κατά αυτόν τον τρόπο, σημαντικές προοπτικές για την προώθηση της ενδυνάμωσης των γυναικών.

Αυτό το σημαντικό event θα παρέχει, τέλος, ένα παγκόσμιο forum για την ανταλλαγή εμπειριών και καλών πρακτικών σε αυτούς τους τομείς.

 

Πηγή: europarl.europa.eu

Μετάφραση / Απόδοση: Ντούνης Ανδρέας

socialpolicy.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Φινλανδία | Μεταρρύθμιση στις γονεϊκές άδειες ενισχύει την ευημερία των οικογενειών και την ισότητα των φύλων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!