10 Δεξιότητες Μελέτης για τους φοιτητές

Επεξεργασία – Επιμέλεια: Γατούδης Γιώργος,

Σύμβουλος Σταδιοδρομίας Employ | www.e-employ.gr

1. Θέστε τους στόχους.

Είναι δύσκολο να πετύχεις κάτι αν δεν γνωρίζεις τι είναι και πώς θα φτάσεις σε αυτό. Προσπαθήστε να γνωρίζετε το τελικό αποτέλεσμα που επιδιώκετε και να χαράζετε τη μέθοδο που θα ακολουθήσετε, ώστε να φτάσετε σε αυτό, προκειμένου να πετύχετε τους εκπαιδευτικούς σας στόχους.

2. Χρησιμοποιήστε ένα σημειωματάριο –  ατζέντα.

Είναι εύκολο να ξεχάσετε ημερομηνίες, ώρες, μαθημάτων, εξετάσεων, και άλλες σημαντικές πληροφορίες, όταν δεν είναι γραμμένα κάπου, ειδικά όταν είστε επικεντρωμένοι  στις σπουδές σας.

3. Γνωρίστε το μαθησιακό στυλ σας.

Αναπτύξτε στρατηγικές για να αντιμετωπίσετε τις διαφορές μάθησης, όταν οι εκπαιδευτικοί χρησιμοποιούν αντιφατικές μεθόδους διδασκαλίας.

4. Να είστε ένας ενεργός αναγνώστης.

Προσπαθήστε να διατηρήσετε συχνή την επαφή σας με το βιβλίο. Όσο διατηρείστε ένας ενεργός αναγνώστης, θα σας είναι ευκολότερο να αναζητήσετε και να βρείτε τις πληροφορίες που ζητάτε.

5. Συμμετοχή σε ομάδες μελέτης.

Οργανώστε ομάδες μελέτης με άλλους συμφοιτητές. Η ομαδική λειτουργεία μπορεί να σας βοηθήσει να θυμάστε ευκολότερα έννοιες και να λύσετε απορίες που θα σας καθυστερούσαν σημαντικά. Επίσης από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας ενδεχομένως να ακούσετε και να χρησιμοποιήσετε ιδέες που εσείς δεν είχατε σκεφτεί.

6. Πάρτε σημειώσεις.

Πάρτε οργανωμένες σημειώσεις. Αν είναι χρήσιμο, αναπτύξτε περιγράμματα, υπογραμμίστε τις βασικές πληροφορίες, ή χρησιμοποιήστε άλλες μεθόδους για να οργανώσετε τις σημειώσεις μιας διάλεξης.

7. Οργανώστε τα υλικά μελέτης σας.

Οργανώστε τις σημειώσεις, τα βιβλία, τα αρχεία σας και τα υπόλοιπα υλικά μελέτης που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να μπορείτε να ανατρέξετε κάπου εύκολα, κερδίζοντας χρόνο και μειώνοντας το άγχος σας.

8. Προσχέδιο Εργασίας.

Αν έχετε να παραδώσετε κάποια εργασία, δημιουργείστε ένα προσχέδιο, πάνω στο οποίο θα μπορέσετε να εντοπίσετε τα λάθη σας και να σκεφτείτε τις αλλαγές και τις διορθώσεις που απαιτούνται.

9. Ηρεμήστε και καταναλώστε περισσότερο χρόνο στις εξετάσεις.

Είναι σύνηθες να παρερμηνεύουμε ερωτήσεις ή να παραλείπουμε βασικές πληροφορίες, όταν είμαστε νευρικοί και αγχωμένοι. Αφιερώστε χρόνο για να διαβάσετε προσεκτικά τις ερωτήσεις και τα θέματα των εξετάσεων.

10. Μην αντικαθιστάτε πρωτεΐνη με την καφεΐνη.

Πριν από εξετάσεις, αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης. Προτιμήστε τροφές πλούσιες σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνες.

 

Διαβάστε Επίσης  «Ένα μικρό βήμα που θα επιτρέψει σε εκατομμύρια εργαζόμενους γονείς να είναι στη ζωή των παιδιών τους»

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!