5ος Περίπατος Φιλίας-Αθήνα 2018 | Ένας Περίπατος για τη Φιλία και την Κοινωνική Ένταξη Ατόμων με Νοητική Υστέρηση και άλλες Αναπτυξιακές Δυσκολίες

Το Σάββατο 2 Ιουνίου 2018  στις 10:00 π.μ. στην Πλατεία Συντάγματος τα Φιλαράκια Ελλάδας – Best Buddies Greece πραγματοποιούν για 5η συνεχόμενη χρονιά, τον «ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΦΙΛΙΑΣ-Αθήνα 2018».

Σε όλον τον κόσμο ο Περίπατος Φιλίας, έχει καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος περίπατος φιλίας, αγάπης και αποδοχής ατόμων με νοητική υστέρηση ή/ και άλλες αναπτυξιακές δυσκολίες.

Πρόκειται για μία μεγάλη γιορτή, όπου εκατοντάδες πολίτες, εθελοντές & ΑμεΑ συμμετέχουν, συνοδεύοντας τα Φιλαράκια τους. Είναι μία εκδήλωση όπου ο χορός, ο ρυθμός και η μουσική πρωταγωνιστούν!

Τα Best Buddies Greece αναπτύσσονται στην Ελλάδα από το καλοκαίρι του 2011. Η οργάνωση ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – Best Buddies Greece προάγει τη φιλία ως φυσικό τρόπο κοινωνικοποίησης, μεταξύ ΕΝΟΣ εθελοντή και ΕΝΟΣ ΑμεΑ. Όραμα μας είναι η κοινωνική αλλαγή μέσω της κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ.

Για να φτάσουμε στην πραγματοποίηση του οράματός μας κάνουμε βήματα, πραγματικά και κυριολεκτικά, πραγματοποιώντας τα τελευταία χρόνια τον ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΦΙΛΙΑΣ. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα κοινωνικής ένταξης των ΑμεΑ και αποδοχής της διαφορετικότητας. Καταπολεμούμε έτσι το κοινωνικό στίγμα (την κοροϊδία, την αποφυγή, την απόρριψη & τον αποκλεισμό των ΑμεΑ).

Καλούμε όλους όσους επιθυμούν να συμμετέχουν αυθόρμητα και χωρίς άλλη υποχρέωση, σε αυτή την ανοιχτή δράση ευαισθητοποίησης της κοινωνίας σε θέματα διαφορετικότητας. Θα ξεκινήσουμε τον «ΠΕΡΙΠΑΤΟ ΦΙΛΙΑΣ» από την Πλατεία Συντάγματος και θα τερματίσουμε στο Μοναστηράκι (μέσω του πεζόδρομου της Ερμού).

«Με κάθε βήμα, αλλάζεις μια ζωή!!»

Πληροφορίες: www.bestbuddiesgreece.gr

 

Πρόγραμμα

10:00 Έναρξη Δράσης  Πλ. Συντάγματος – Check in

10:30 Live με το συγκρότημα Alter Ego

11:00 Ομάδα Χορευτών – Capoeirathens

11:30 Ομάδα Κρουστών – Quilombo

12:00 Έναρξη Περιπάτου

12:45 Άφιξη Πλ. Μοναστηράκι

13:00 Λήξη Περιπάτου

 

Όλα τα δρώμενα είναι διαδραστικά!

Στην Πλ. Συντάγματος θα υπάρχουν περίπτερα με υλικό των Best Buddies Greece.

Επίσης θα πραγματοποιηθούν παράλληλες δράσεις με facepainting, ξυλοπόδαρους & πολλές εκπλήξεις!

 

Facebook Event https://www.facebook.com/events/1446943512077908/

 

Διαβάστε Επίσης  Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού 2020: Στέλνουμε μήνυμα κατά των διακρίσεων

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!