Διαγωνισμός για 2 αντίτυπα του βιβλίου “Όταν ο Δάσκαλος μπαίνει σε Ρόλο: 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Συνεχίζοντας τις εξαιρετικές προσφορές βιβλίων, οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε δύο αναγνώστες/αναγνώστριες του socialpolicy.gr το επιστημονικό βιβλίο “Όταν ο Δάσκαλος μπαίνει σε Ρόλο: 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο” των θεατροπαιδαγωγών Μελίνας Χατζηγεωργίου και Άβρας Αυδή.

Το βιβλίο πραγµατεύεται την τεχνική ∆άσκαλος σε Ρόλο που αποτελεί βασική τεχνική της µεθόδου του Εκπαιδευτικού ∆ράµατος (Drama in Education). Περιλαµβάνει σύντοµη εισαγωγή στο Εκπαιδευτικό ∆ράµα, παρουσιάζει το θεωρητικό πλαίσιο στο οποίο βασίζεται η τεχνική και προτείνει τις βασικές κατευθύνσεις για τη χρήση της. Συγκεκριµένα, ανα­λύει συστηµατικά τη διαδικασία µε την οποία ο δάσκαλος επιλέγει, σχεδιάζει και εφαρµόζει έναν ρόλο, στο πλαίσιο οµαδικού αυτοσχεδιασµού µε µαθητές. Επιπλέον, το βιβλίο περιλαµβάνει 50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια µε ∆άσκαλο σε Ρόλο. Πρόκειται για µαθήµατα ∆ράµατος µε ∆άσκαλο σε Ρόλο τα οποία σχεδίασαν φοιτητές του Τµήµατος Θεάτρου ΑΠΘ µε την εποπτεία των συγγραφέων κατά την περίοδο 2007-2016. Τα µαθήµατα έχουν ήδη εφαρµοστεί σε σχολεία της Πρωτοβάθµιας και της ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης.

Στόχος του βιβλίου, που συνδέεται άµεσα µε το βιβλίο «Η τέχνη του ∆ράµατος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» (Μεταίχµιο, 2007), είναι να προσφέρει ένα παιδαγωγικό εργαλείο σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθµίδων, σε θεατροπαιδαγωγούς, σε φοιτητές θεατρολογίας, δραµατικών σχολών, παιδαγωγικών τµηµάτων, και γενικά σε όλους όσοι ασχολούνται µε τη θεατρική παιδεία και αποβλέπουν στην προαγωγή της δηµιουργικής εκπαίδευσης.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη σελίδα μας στο facebook από τις 4 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουνίου 2018.  Για να λάβετε μέρος αφήνετε το σχόλιο σας ή/και κάνετε tag κάποιον/κάποια φίλο/φίλη που ξέρετε πως θα τον/την ενδιαφέρει το βιβλίο. Οι νικητές/νικήτριες θα ανακοινωθούν το Σάββατο 9 Ιουνίου 2018 στην ίδια ανάρτηση στο facebook. 

 

ΑΒΡΑ ΑΥΔΗ, ΜΕΛΙΝΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΟΤΑΝ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΡΟΛΟ

50 προτάσεις για θεατρικά εργαστήρια με Δάσκαλο σε Ρόλο

Σειρά: Επιστημονικό

(ISBN: 978-618-03-1313-0, Εξώφυλλο: Μαλακό,

Σχήμα: 17 x 24, Σελίδες: 464, Τιμή: 18,80€)

Χρόνος έκδοσης: Απρίλιος 2018

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ: metaixmio.gr

 

Η Μελίνα Χατζηγεωργίου είναι δασκάλα και θεατροπαιδαγωγός µε µεταπτυχιακές σπουδές στο Εκπαιδευτικό ∆ράµα (Μ.Α. Drama in Education). ∆ίδαξε επί 15 έτη στο Τµήµα Θεάτρου του ΑΠΘ τα µαθήµατα «∆ραµατοποίηση» και «Το Θέατρο στο σχολείο». Έχει εργαστεί ως δασκάλα ∆ράµατος σε σχολεία, στο ∆ΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων, στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου, στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. ∆ίδαξε σε επιµορφωτικά σεµινάρια για το Εκπαιδευτικό ∆ράµα που οργανώθηκαν από πανεπιστήµια και ποικίλους φορείς όπως το Πανελλήνιο ∆ίκτυο Εκπαιδευτικών για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, το Μουσείο Ελληνικής Παιδικής Τέχνης, τη Future Library κ.ά. Επιπλέον, σχεδίασε και συντόνισε θεατροπαιδαγωγικά προγράµµατα σε µουσεία και άλλους φορείς. Συνέγραψε µε την Άβρα Αυδή το βιβλίο «Η τέχνη του ∆ράµατος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» (Μεταίχµιο, 2007). 

Η Άβρα Αυδή είναι φιλόλογος και θεατροπαιδαγωγός. Υπηρέτησε στη ∆ευτεροβάθµια Εκπαίδευση ως καθηγήτρια και ως Υπεύθυνη Πολιτιστικών (1982-2011). Παράλληλα, δίδαξε, επί 15 έτη (2001-2016), στο Τµήµα Θεάτρου του ΑΠΘ τα µαθήµατα «∆ραµατοποίηση» και «Το Θέατρο στο σχολείο». Ασχολήθηκε συστηµατικά µε το Εκπαιδευτικό ∆ράµα (Drama in Education) και µε το σχολικό θέατρο, αξιοποιώντας τις γνώσεις που αποκόµισε από µεταπτυχιακές σπουδές και σχετική έρευνα. Έχει διδάξει σε πολλά επιµορφωτικά σεµινάρια και έχει δηµοσιεύσει ποικίλα άρθρα σχετικά µε τη θεατρική παιδεία. Συνέγραψε µε τη Μελίνα Χατζηγεωργίου το βιβλίο «Η τέχνη του ∆ράµατος στην εκπαίδευση. 48 προτάσεις για εργαστήρια θεατρικής αγωγής» (Μεταίχµιο, 2007). Στον τοµέα της γλωσσικής διδασκαλίας έχει επίσης  διδακτικό, επιµορφωτικό και συγγραφικό έργο. Συµµετείχε στη συγγραφή των παρακάτω οµαδικών έργων: Εγχειρίδια «Έκφραση – Έκθεση» για το λύκειο και συνοδευτικά βιβλία καθηγητή (1985-89), Πρόγραµµα Σπουδών για τη Νεοελληνική Γλώσσα (1998), ψηφιακό έργο ΠΟΛΥΤΡΟΠΗ ΓΛΩΣΣΑ (Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, 2017).

 

Διαβάστε Επίσης  Η βάση δεδομένων JStor προσφέρει Ανοικτό Ακαδημαϊκό Περιεχόμενο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!