Διεθνές Συνέδριο: «Internationalisation and Economic Development in the European Higher Education Area and Beyond: strategies, policies and tools»

Το Τμήμα Διεθνών κι Ευρωπαϊκών Σπουδών και η Έδρα Jean Monnet στις «Πολιτικές Εκπαίδευσης, Κατάρτισης, Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης» του Πανεπιστημίου Πειραιώς σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion of the Negev και εταίρων του Δικτύου Jean Monnet, Nexus of European Centers Abroad for Research on EHEA (“NEAR-EU) διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με τίτλο: «Internationalization and Economic Development in the European Higher Education Area and Beyond: Strategies, policies and tools»,  που θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου 2018 στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη (10.00-18.30) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Nexus of European Centers Abroad for Research on EHEA (“NEAR-EU”).

Στόχος του προγράμματος “NEAR-EU” είναι η διεύρυνση της χρήσης των εργαλείων της Διαδικασίας της Bologna σε χώρες εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της λειτουργίας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης ως μοντέλου περιφερειακής συνεργασίας στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης σε άλλες περιοχές του κόσμου.

Το δίκτυο Jean Monnet “NEAR-EU” θα αναπτύξει ένα διακρατικό χώρο ακαδημαϊκής συνεργασίας, που θα ενισχύει τη μελέτη των Ευρωπαϊκών Πολιτικών στην Ανώτατη Εκπαίδευση και θα ενισχύσει την διεθνοποίησή της. Οι εξελίξεις των τελευταίων δεκαετιών στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές στην Ανώτατη Εκπαίδευση και πιο συγκεκριμένα η διαδικασία της Μπολόνια και ο Ευρωπαϊκός Χώρος Ανώτατης Εκπαίδευσης, έχουν δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις προκειμένου να διερευνηθεί περαιτέρω η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση μέσα από μια βαθύτερη κοινωνική προοπτική – των πολιτικών και πρακτικών στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στη δημιουργία Bologna Centers για τη μελέτη και την έρευνα του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (“Bologna Resource Centers – BRCs)” καθώς και για τη διάδοση της πληροφορίας γύρω από αυτόν. Το δίκτυο των BRCs θα ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια της Ευρώπης.

Το δίκτυο Jean Monnet “NEAR-EU” συντονίζει το Πανεπιστήμιο Ben-Gurion of the Negev (BGU) και ειδικότερα το Κέντρο για τη Μελέτη της Ευρωπαϊκής Πολιτικής και της Κοινωνίας (Centre for the Study of European Politics and Society-CSEPS) και το Κέντρο Αριστείας Jean Monnet με επιστημονικό υπεύθυνο τον Καθηγητή Sharon Bardo, Jean Monnet ad Personam. Στο δίκτυο συμμετέχουν, το Ινστιτούτο Ευρωπαϊκών Σπουδών, Πανεπιστήμιο British Columbia του Καναδά, η Έδρα Jean Monnet “Comparative Politics and European Integration”, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου του Darmstadt, της Γερμανίας, η Έδρα Jean Monnet ad personam και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας για την Ευρώπη, του Πανεπιστημίου Canterbury της Νέας Ζηλανδίας,  το Πρόγραμμα Δημόσιας Πολιτικής και Παγκόσμιων Υποθέσεων, του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Nanyang της Σιγκαπούρης, το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνας της Σλοβενίας και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς με το Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών .

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν με εισηγήσεις Έλληνες ακαδημαϊκοί και ερευνητές, εκπρόσωποι νεανικών οργανώσεων και ακαδημαϊκοί από το Ισραήλ, τη Σλοβενία, τη Νέα Ζηλανδία, τον Καναδά, την Σιγκαπούρη και την Ελλάδα. Την εκδήλωση θα προλογίσει ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς Καθηγητής Παντελής Παντελίδης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Διαβάστε Επίσης  6η Διεθνής Εβδομάδα Επιμόρφωσης Erasmus+ στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!