Επιμορφωτική Ημερίδα Διάχυσης των Αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “i Decide”

Το Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σας προσκαλεί στην Επιμορφωτική Ημερίδα Διάχυσης των Αποτελεσμάτων του Ευρωπαικού Προγράμματος με τίτλο i Decide, στο οποίο συμμετείχε εκ μέρους της Ελλάδας. 

Η Επιμορφωτική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 6-8 μμ στην ισόγεια αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής του Δήμου Ελευσίνας, (Παγκάλου και Κίμωνος 11 ).

Το πρόγραμμα της Επιμορφωτικής Ημερίδας είναι το ακόλουθο:

Παρακαλούμε προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή για την Ημερίδα πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο, συμπληρώστε τα στοιχεία σας και υποβάλλετε την αίτηση σας. https://goo.gl/c1zhSP

Θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής από το Πανεπιστήμιο, ενώ παράλληλα θα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στα υλικά της ψηφιακής εργαλειοθήκης.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ IDECIDE

Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2015 και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018. Έχει ως σκοπό τη δημιουργία μιας ψηφιακής εργαλειοθήκης για τα σχολεία, προκειμένου αυτά να μπορούν να συμπεριλάβουν με πιο αποτελεσματικό τρόπο παιδιά από μειονεκτούσες ομάδες (ο όρος χρησιμοποιείται με μεγάλη ευρύτητα, καθώς το πρόγραμμα ασχολείται με πολλές τέτοιες ομάδες π.χ. παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες, σοβαρά προβλήματα υγείας, διαταραχές λόγου, ψυχολογικές διαταραχές, αναπηρίες, μετανάστες, με σοβαρά οικογενειακά προβλήματα, κλπ).

Συνολικά η εργαλειοθήκη καλύπτει 56 διαφορετικές κατηγορίες τέτοιων παιδιών.

Για κάθε μια από αυτές τις ομάδες έχει φτιαχτεί πλήρης οδηγός με οδηγίες διαχείρισης τους στο επίπεδο της τάξης, του σχολείου, σύντομη βιβλιογραφική επισκόπηση και αναφορές σε έγκυρες πηγές και φορείς, στους οποίους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ανατρέξουν για περαιτέρω βοήθεια.

Εκτός από τις πληροφορίες, η πλατφόρμα αποτελεί ένα εργαλείο διαχείρισης αποφάσεων για τις ομάδες αυτές μέσα στη σχολική μονάδα, καθώς και ένα εργαλείο διαβούλευσης της σχολικής κοινότητας.

Το πρόγραμμα συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου και συμμετέχουν σε αυτό φορείς και σχολεία από πέντε χώρες (Κύπρος, Ελλάδα, Ρουμανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία).

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να δεύτε στην ιστοσελίδα του http://idecide-project.eu/index.php/el/

 

Διαβάστε Επίσης  Προφορική ιστορία: η ιστορία «από τα κάτω»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!