Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου μέλος της European University Association και ιδρυτικό μέλος του Ακαδημαϊκού Δικτύου Ανατολικής Μεσογείου και Παρευξείνιας Ζώνης

Μέλος στην European University Association (EUA), μίας από τις σημαντικότερες ενώσεις πανευρωπαϊκά στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης έγινε το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Η συμμετοχή του ΑΠΚΥ στην EUA ενισχύει περαιτέρω την ευρωπαϊκή και διεθνή του παρουσία, ισχυροποιεί την ενεργό συμμετοχή του στο διεθνές ακαδημαϊκό γίγνεσθαι και τη δικτύωσή του με κορυφαία πανεπιστήμια παγκοσμίως.

Η EUA διευκολύνει το διάλογο και τη συνεργασία μεταξύ των μελών της, επιδιώκοντας την προώθηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και την ανάπτυξη της έρευνας και της καινοτομίας. Ακόμη, συμβάλλει στην παρουσίαση και προβολή των θέσεων των μελών της στα κέντρα λήψης αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στοχεύει τόσο στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας, των κρατών και του παραγωγικού τομέα της οικονομίας, όσο και στην υιοθέτηση της ευρωπαϊκής διάστασης στην εκπαίδευση μέσω του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Επίσης, μεταξύ των 50 διεθνούς κύρους πανεπιστημίων, ιδρυτικών μελών του Ακαδημαϊκού Δικτύου Ανατολικής Μεσογείου και Παρευξείνιας Ζώνης (Black Sea & Eastern Mediterranean Academic Network – BSEMAN), βρίσκεται το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, πιστό στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ της διεθνούς ακαδημαϊκής κοινότητα προς όφελος της κοινωνίας των πολιτών.

 

Το ιδρυτικό συνέδριο του BSEMAN πραγματοποιήθηκε στις 26 Μαΐου 2018 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την πρωτοβουλία του οποίου συγκροτήθηκε. Ως βασικός στόχος του BSEMAN τέθηκε η συνεργασία των συμμετεχόντων Πανεπιστημίων σε εκπαιδευτικό, ερευνητικό και κοινωνικοοικονομικό επίπεδο. Ειδικότερα, στις πρόνοιες του Μνημονίου Συγκρότησης και Λειτουργίας του Δικτύου περιλαμβάνονται ανταλλαγές ακαδημαϊκού & ερευνητικού προσωπικού και φοιτητών, ερευνητικές συνεργασίες στο σύνολο σχεδόν των θεματικών πεδίων έρευνας και η ανάληψη δράσεων και πρωτοβουλιών σε κοινωνικά και οικονομικά θέματα με σημαντικό αντίκτυπο στις κοινωνίες των συμμετεχόντων χωρών.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου εκπροσωπήθηκε στο ιδρυτικό συνέδριο του δικτύου από το μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος, Καθηγητή Άγι Παπαδόπουλο, ο οποίος επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα συμβάλει, μεταξύ άλλων, στην ανάδειξη των πολλών κοινών σημείων των διαφορετικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, στην καλή επικοινωνία, στη συζήτηση θεμάτων κοινού ενδιαφέροντος και στην άμβλυνση των αντιθέσεων σε μια εποχή γενικευμένης έντασης και ‘συγκρούσεων’.

 

Διαβάστε Επίσης  The Role of Higher Education in the Professionalisation of Adult Educators: Νέα έκδοση της Επίκουρης Καθηγήτριας του ΑΠΚΥ Μαρίας Γραβάνη

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!