Σεμινάριο: Προστασία των Παιδιών με Αναπηρία «Ευαισθητοποίηση και Κατάρτιση»

Πεντάωρο σεμινάριο Προστασία των Παιδιών με Αναπηρία

«Ευαισθητοποίηση και Κατάρτιση» 

Το σεμινάριο απευθύνεται σε ειδικούς παιδαγωγούςψυχολόγουςλογοθεραπευτέςκοινωνικούς λειτουργούςεκπαιδευτικούς και όλους τους ειδικούς που εμπλέκονται στην υποστήριξη παιδιών με αναπηρία.

 

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΡΚΟΥΝΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ, msc ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΦΗΒΩΝ

Τα παιδιά με αναπηρία μπορούν να κακοποιηθούν και να παραμεληθούν με τρόπους που τα παιδιά δίχως αναπηρία δεν μπορούν και οι πρώτοι δείκτες που υποδηλώνουν κακοποίηση ή αμέλεια μπορούν να είναι πιο περίπλοκοι από εκείνους που αφορούν τα παιδιά χωρίς αναπηρία” DfE (2009) Προστασία των παιδιών με αναπηρία.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η  κατάρτιση των επαγγελματιών και θεραπευτών οι οποίοι ασχολούνται με παιδιά με αναπηρία έτσι ώστε να είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τις διάφορες μορφές κακοποίησης σε άτομα με αναπηρία (παιδιά και εφήβους).

Έπειτα από την παρακολούθηση του σεμιναρίου οι εκπαιδευόμενοι θα είναι σε θέση να:

  • αναγνωρίζουν τις ιδιαίτερες και συχνά δυσδιάκριτες μορφές κακοποίησης που μπορεί να δεχτεί ένα παιδί με αναπηρία
  • να γνωρίζουν τους τρόπους προσέγγισης και επικοινωνίας με το άτομο και να αξιοποιούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα διαφορετικά συστήματα επικοινωνίας με το άτομο (παιδί-έφηβο)
  • Να ερμηνεύσουν σωστά και αποτελεσματικά τα λεγόμενα του ατόμου αλλά και τα σήματα που εκείνο μας δίνει
  • Να ερευνούν ορθά το κάθε περιστατικό και να αναγνωρίζουν τις επιπτώσεις της κακοποίησης για το παιδί και το περιβάλλον του
  • Να αναγνωρίζουν πότε πρέπει να δράσουν και τις μορφές της δράσης που ενδείκνυται να αναλάβουν.

 

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου χορηγείται βεβαίωση παρακολούθησης και σχετικό εκπαιδευτικό υλικό (σημειώσεις).

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2018 10.00 – 15.00 στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης «ΕΔΡΑ» Αισχύλου 5 Περιστέρι.

 

Κόστος Συμμετοχής 100 ευρώ

*για όσους κάνουν έγκαιρη εγγραφή έως τις 10 Σεπτεμβρίου

μείωση κόστους στα 80 ευρώ

Πληροφορίες στο:  educenter.edra@gmail.com και στο 211 0127476

 

Λίγα Λόγια για την Εισηγήτρια:

Κοινωνική λειτουργός με πτυχίο Κοινωνικής Διοίκησης, κατεύθυνση Κοινωνικής Εργασίας (Δημοκρίτειο Παν/μιο Κομοτηνής) με εξειδίκευση MSc στην Ψυχική Υγεία των Παιδιών και Εφήβων (Παν/μιο Νορθάμπτον, Ηνωμένο Βασίλειο), ενώ έχει λάβει πτυχίο επαγγελματικής πρακτικής από το Bournemouth Παν/μιο, Ηνωμένο Βασίλειο που επικεντρώνεται σε θέματα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας.

Η κ. Χριστίνα Κουρκούνα  έχει διατελέσει Κοινωνική Λειτουργός στην Κοινωνική Υπηρεσία και Διεύθυνση Πρόνοιας στο Ηνωμένο Βασίλειο για την προστασία των παιδιών και εφήβων με αναπηρία όπως αυτισμός, ψυχώσεις, μαθησιακές δυσκολίες, νοητική υστέρηση, κινητικά προβλήματα και θέματα σπάνιων παθήσεων. Επίσης, έχει δουλέψει σε ειδικό σχολείο στην Ελλάδα και σε ΚΔΑΠ-ΜΕΑ. Σήμερα, εργάζεται στην Κοινωνική Υπηρεσία για Πρόσφυγες στην Αθήνα.

 

Διαβάστε Επίσης  Τηλεδιαλέξεις ανοιχτές για το ευρύ κοινό από το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου: 24 – 31 Μαρτίου 2020

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!