Σεμινάριο: «Αμυντικοί Μηχανισμοί: Με ποιες διαταραχές συνδέονται» | περί Ψυχής

*Το εν λόγω σεμινάριο αποτελεί αυτοτελή ενότητα του Κύκλου Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Ψυχοπαθολογίας πιστοποιημένου από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. – Υπουργείο Παιδείας

 

Συχνά ακούμε τον όρο άμυνα.

Πολλές φορές στη ζωή μας ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις που εμπεριέχουν ισχυρό άγχος ή μεγάλη θλίψη. Για να ανταποκριθούμε σ’ αυτές απαντάμε συνήθως χρησιμοποιώντας έναν μηχανισμό άμυνας. Για παράδειγμα αρνούμαστε να παραδεχτούμε ένα δυσάρεστο συμβάν, «όχι, δεν μπορεί να έγινε», ή εξιδανικεύουμε τον/ την σύντροφό μας, «είναι τέλειος-α», ειδικά στην αρχή της σχέσης παραβλέποντας στοιχεία που δεν μας ικανοποιούν.

Η άμυνα είναι από την αρχή της ζωής μας παρούσα αφού ακόμα και το βρέφος διαθέτει τις δικές του για να προστατευτεί από το άγχος. Μας προσφέρει ανακούφιση από την ένταση συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη διατήρηση της συνοχής του Εγώ μας. Συνεπώς καταλαβαίνουμε πως έχουν μια θετική χροιά και εμπεριέχουν κάποια οφέλη γι’αυτόν που τις χρησιμοποιεί.

Ο καθένας μας διαθέτει ένα συνδυασμό αμυνών που χρησιμοποιεί σε συχνή βάση, ο οποίος είναι μοναδικός, και μπορεί να τροποποιηθεί με στόχο την απόκτηση ωριμότερων αμυνών.

Στο σεμινάριο θα ορίσουμε τι είναι η άμυνα, ποιες είναι, πώς χωρίζονται, θα δώσουμε παραδείγματα αμυνών και θα προσπαθήσουμε να συνδέσουμε ψυχοπαθολογίες με συγκεκριμένους αμυντικούς μηχανισμούς.

Εισηγήτρια: Χρυσούλα Καρεμφυλάκη, Ψυχολόγος, ψυχαναλυτικής προσέγγισης, Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

 

Ημερομηνία: 21/10/2018

Ώρα 5.00μ.μ.-9.00μ.μ.

Τοποθεσία «περί Ψυχής»

Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ.Επικοινωνίας 210-80.68.212  και  694-996.7997

Κόστος 35 ευρώ

Για φοιτητές 25 ευρώ

Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

**Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το »περί Ψυχής» και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Συνιστούμε στους ενδιαφερόμενους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί όσον αφορά τα εκπαιδευτικά κέντρα που απευθύνονται και να ελέγχουν αν φέρουν τις επίσημες πιστοποιήσεις.

«περί Ψυχής»

 

Διαβάστε Επίσης  "Τεχνικές Επικοινωνίας, για ένα αποτελεσματικό διάλογο. Πως να αντιμετωπίσουμε αρνητικούς ανθρώπους" (20/11/2018) | Σεμιναριακός Κύκλος "Αυτοεπίγνωση η Οδός προς την Αυτογνωσία"

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!