Σεμινάριο: «Συμπεριφορική Ψυχολογία και Εγκληματικότητα – Η θεωρία της Κοινωνικής Μάθησης» | περί Ψυχής

Η θεωρία της κοινωνικής μάθησης αποτελεί εύφορο έδαφος για την περαιτέρω ανάπτυξη διαφόρων θεωριών κοινωνιολογίας, ψυχολογίας και εγκληματολογίας, ενώ ιδιαίτερα από εγκληματολογικής σκοπιάς, εξίσου σημαντική είναι και η συμβολή της σε προγράμματα πρόληψης. Ωστόσο, η μεγαλύτερη θεωρητική αξία της κοινωνικής μάθησης από εγκληματολογικής σκοπιάς είναι το ότι συνδέει και συσχετίζει θεωρίες από διαφορετικά πεδία, όπως τη θεωρία του Sutherland με τη συμπεριφορική ψυχολογία, καθιστώντας το συνδυασμό θεωριών παραγωγική διαδικασία και όχι αιτία πόλωσης απόψεων, πεποιθήσεων και πεδίων.

Το σεμινάριο θα εστιάσει στη θεωρία του Sutherland ως εφαλτήριο, στις συμπεριφορικές θεωρίες, και στη θεωρία της κοινωνικής μάθησης ως έναν τόπο για την ανάδυση αιτιολογικών θεωριών για τη διάπραξη εγκλήματος.

Θεματικές ενότητες:

  • Η θεωρία της συναναστροφής
  • Τα εγκλήματα του λευκού περιλαίμιου
  • «Ο επαγγελματίας κλέφτης»
  • Συμπεριφορικές θεωρίες
  • Η θεωρία της κοινωνικής μάθησης για την αιτιολόγηση της εγκληματικής πράξης
  • Κριτική των θεωριών
  • Χρονικά υποθέσεων
  • Συζήτηση – σχολιασμός

Εισηγήτρια:   Κατερίνα Λεβάκη, Ψυχολόγος, Γνωσιακή Συμπεριφοριστική Ψυχοθεραπεία, Μέλος ΣΕΨ, Διδάκτωρ Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης

Ημερoμηνία  20/10/2018

Ώρα 5.00μ.μ.- 9.00μ.μ.

Τοποθεσία «περί Ψυχής» Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)

Τηλ.Επικοινωνίας  210-80.68.212  και  694-996.7997

Κόστος 35 ευρώ
Για φοιτητές 25 ευρώ
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ 

 

*Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το »περί Ψυχής» και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

«περί ψυχής»

 

Διαβάστε Επίσης  Edu-Camp στη Θεσσαλονίκη και εξ αποστάσεως πρόγραμμα δωρεάν κατάρτισης για τον τομέα του τουρισμού

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!