Σεμινάριο: «Διαταραχές Προσωπικότητας και Έγκλημα: Μια Αινιγματική Σχέση» | περί Ψυχής

Οι όροι ψυχοπαθής ή αντικοινωνική διαταραχή προσωπικότητας για πολλούς είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι με την εγκληματική δράση σε σημείο που ορισμένοι προσδίδουν έως και αιτιακές σχέσεις. Ισχύει όμως κάτι τέτοιο? Οι διαταραχές προσωπικότητας εν τέλει συνδέονται με το έγκλημα? Και αν ναι υπό ποιες συνθήκες? Και κατά πόσο αυτή η συσχέτιση μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία των δραστών? Το αέναο ερώτημα περί της ψυχοπαθολογίας των δραστών, και πιο συγκεκριμένα των διαταραχών προσωπικότητας είναι το επίκεντρο του εν λόγω σεμιναρίου. Στην εισήγηση θα αναφερθούμε στις διαταραχές προσωπικότητας και θα μελετήσουμε τους τύπους εγκλήματος που συνδέονται με την εκάστοτε διαταραχή καθώς και τα χαρακτηριστικά των δραστών. 

 

Θεματικές Ενότητες

Περιγραφή των διαταραχών προσωπικότητας

Συνήθεις διαταραχές προσωπικότητας που εντοπίζουμε σε δράστες

Ψυχοπάθεια και έγκλημα

Θεραπεία δραστών

Υποθέσεις που συγκλόνισαν

 

Εισηγήτρια:   Ηλιοπούλου Τριανταφυλλιά, Κοινωνική Λειτουργός – Εγκληματολογία & Ποινικό Δίκαιο  (MSc), PhD

 

Ημερομηνία:  15/12/2018 
Ώρα: 5.00μ.μ.-9.00μ.μ. 
Τοποθεσία: «περί Ψυχής»
Θησέως 23, Μαρούσι (πλησίον ΗΣΑΠ)
Τηλ.Επικοινωνίας:  210-80.68.212  και  694-996.7997
Κόστος: 35 ευρώ
Για φοιτητές 25 ευρώ
Παρέχεται Βεβαίωση Παρακολούθησης

 

 ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

 

*Προς αποφυγή της όποιας σύγχυσης, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ΔΕΝ συνεργαζόμαστε με κανένα κέντρο που προωθεί και προβάλλει πανομοιότυπη θεματολογία με τη δική μας. 

Οι συνεργάτες μας διεξάγουν τη θεματολογία τους αποκλειστικά σε συνεργασία με το περί Ψυχής και δεν είναι εισηγητές των πανομοιότυπων ή παρόμοιων θεματολογιών που προβάλλονται από άλλα κέντρα. 

Όλα τα σεμινάρια του κέντρου μας είναι πρωτότυπα, συνεπώς οι περιλήψεις, η θεματολογία και το υλικό παρουσίασης προέρχονται από το »περί Ψυχής» και τους ανακοινωμένους συνεργάτες μας. Οποιαδήποτε ομοιότητα στην περίληψη, στη θεματολογία και το υλικό παρουσίασης αποτελεί προϊόν αντιγραφής και συνιστά κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας. 

«περί Ψυχής»

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!