Σχολείο Φροντιστών σε Άτομα με Διαταραχές Μνήμης στο Δήμο Βύρωνα

Την Παρασκευή 11/1/2019 ξεκινάει το Σχολείο Φροντιστών. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται στο πλαίσιο των δράσεων για τις Φιλικές Κοινότητες προς τους δημότες με διαταραχές μνήμης.
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

11/1/2019 : Διαταραχές μνήμης, συμπτώματα – αντιμετώπιση.
Παρουσίαση : A. Πολίτης Καθηγητής ΕΚΠΑ της Α΄ Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής του Αιγινήτειου Νοσοκομείου , Β. Βαγγελή Επισκέπτρια Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Βύρωνα.

25/1/2019 : Οικονομικά και νομικά δικαιώματα των ατόμων με διαταραχές μνήμης.
Παρουσίαση : Χ. Φωτοπούλου Κοινωνική Λειτουργός του ΚΕΚ.

1/2/2019 : Ζώντας και φροντίζοντας ένα άτομο που πάσχει από άνοια.
Παρουσίαση : Σ. Μελαχροινίδου  Φροντιστής, Σ. Μανώλη Κοινωνική Λειτουργός του Κοινωνικού Φαρμακείου.

8/2/2019 : Εκπαίδευση των φροντιστών ατόμων με διαταραχές μνήμης για την προστασία της σωματικής τους υγείας.
Παρουσίαση: Σ. Σταθόπουλος Φυσικοθεραπευτής στο Γ.Ν.Α “ Ο Ευαγγελισμός “ – Συντονιστής του Επιστημονικού Τμήματος “ Φυσικοθεραπεία στην Ψυχική Υγεία “ του Π.Σ.Φ , Ε. Σηφακάκη Φυσικοθεραπεύτρια στο Κ.Α.Π.Η Δήμου Βύρωνα – Γραμματέας του Επιστημονικού Τμήματος Γηριατρικής Φυσικοθεραπείας του Π.Σ.Φ .
 
Κ.Α.Π.Η ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ ( ΒΟΥΤΖΑ 73 ) ΩΡΑ 17:00 – 18:30

H δράση υποστηρίζεται από την Α΄ Ψυχιατρική Κλινική του ΕΚΠΑ, το Κέντρο Κοινοτικής Ψυχικής Υγιεινής Βύρωνα ΕΚΠΑ , το Τμήμα Νοσηλευτικής του ΕΚΠΑ , το Κέντρο Μελετών Υπηρεσιών Υγείας  ΕΚΠΑ, την Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία, το Τμήμα Υγείας της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δ. Βύρωνα, το Τμήμα Γηριατρικής και το Τμήμα Ψυχικής Υγείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών. 

 

Διαβάστε Επίσης  Μελέτη αποκαλύπτει για πρώτη φορά διαφορές στη λειτουργία του εγκεφάλου και την αντίληψη συναισθημάτων σε άτομα με υποκειμενική νοητική διαταραχή

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!