Σεμινάριο Ενδυνάμωσης της Αυτοεκπροσώπησης από τους Λήπτες για τους Λήπτες Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Το σεμινάριο ενδυνάμωσης έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στη μεγάλη Αίθουσα στο Ισόγειο του Σεράφειου Κέντρου Πολιτισμού που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, στην Αθήνα.

Οι εργασίες του σεμιναρίου θα διαρκέσουν από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής. Θα προηγηθεί εκδήλωση υποδοχής την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, γι’ αυτό προτείνεται οι συμμετέχοντες να βρίσκονται στην Αθήνα μια ημέρα πριν την έναρξη των εργασιών.

Στόχος του είναι η συμβολή στην ενδυνάμωση των ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα, στην ενεργητική συμμετοχή τους στις υπηρεσίες που λαμβάνουν και επιθυμούν να λαμβάνουν, στην υποστήριξη του κινήματος. Είναι σημαντικό να αποτελέσει χώρο και χρόνο συνάντησης, κινητοποίησης, γνωριμιών και επικοινωνίας χωρίς τη συνεχή παρουσία φροντιστών και επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

Όπως αναφέρεται και στον τίτλο του σεμιναρίου, στόχος είναι η διοργάνωση και διεξαγωγή ενός σεμιναρίου από τους λήπτες για τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας. Για το σκοπό αυτό αναμένεται η εκδήλωση ενδιαφέροντός, καθώς και προτάσεις/ιδέες από ομάδες ή μεμονωμένα άτομα που λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχικής υγείας και από άλλες οργανώσεις ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες, προκειμένου να διαμορφωθεί το περιεχόμενο του σεμιναρίου κατά τέτοιο τρόπο, που να ανταποκρίνεται στις προτεραιότητες των ίδιων των συμμετεχόντων.

Πρόγραμμα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

20:00  Χαλαρή Προσέλευση – Συμμετοχή στην εκδήλωση υποδοχής των συμμετεχόντων

ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

9:00-10:00  Εγγραφές

10:00-13:00 Έναρξη Σεμιναρίου

ΘΕΜΑ 1ο: ΑΝΑΚΑΜΨΗ- RECOVERY Ομιλητής: Νίκος Δρόσος

13:00-14:00 Διάλειμμα

14:00-16:00 

ΘΕΜΑ 2ο: ΣΤΙΓΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΤΙΓΜΑΤΙΣΜΟΣ – ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ

16:00-17:00  Ανατροφοδότηση 1ης Ημέρας

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

10:00-12:00

ΘΕΜΑ 3ο: ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΥΛΑΞΗ ΤΟΥΣ – Ομιλητής: Γιάννης Αλεξάκης 

12:00-13:00 Διάλειμμα

13:00-15:00

ΘΕΜΑ 4ο: ΑΚΟΥΣΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ -ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ

 

Διαβάστε Επίσης  Ο Ζίμελ και η ψυχική ζωή στην σύγχρονη Μητρόπολη

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!