Ημερίδα ΚΕΘΕΑ & Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής «Για ένα ασφαλές σχολείο χωρίς εξαρτήσεις»

Το ΚΕΘΕΑ και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής διοργανώνουν ημερίδα με θέμα «Για ένα ασφαλές σχολείο χωρίς εξαρτήσεις» το Σάββατο 6 Απριλίου (9:30-17:30) στο Κεντρικό Κτίριο Πανεπιστημίου Αθηνών(Αμφιθέατρο Άλκης Αργυριάδης), Πανεπιστημίου 30, στα Προπύλαια.

Στην ημερίδα, μέσα από εισηγήσεις, παρουσιάσεις και εργαστήρια, θα αναδειχθούν τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τις σημερινές σχολικές κοινότητες, όπως μεταξύ άλλων: η εξάρτηση των μαθητών από το διαδίκτυο και τα video games, τα περιστατικά χρήσης στη σχολική κοινότητα και η διαχείρισή τους, η σχολική διαρροή και οι εξαρτήσεις, οι πολιτικές και οι καλές πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης.

Στους στόχους της ημερίδας περιλαμβάνονται η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση, η διάδοση καλών πρακτικών, η δικτύωση μεταξύ των σχολικών μονάδων και των φορέων κοινωνικής φροντίδας και αντιμετώπισης των εξαρτήσεων. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

 

Διαβάστε Επίσης  3η ημερίδα της ΕΠΙΟΝΗ “Φροντίζοντας τους Φροντιστές”: Η νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία για φροντιστές και η παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!