Παρουσίαση της “Αναφοράς για τον Τομέα της Νεολαίας στην Ελλάδα 2016-2018” από το Youthnet Hellas

Το Δίκτυο Νέων Ελλάδας – Youthnet Hellas  παρουσίασε με επιτυχία στις 30 Μαρτίου 2019 την «Αναφορά για τον Τομέα της Νεολαίας στην Ελλάδα 2016-2018» στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Η συγγραφή της Αναφοράς αυτής αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές δραστηριότητες του Youthnet Hellas. Σε αυτή καταγράφονται όλες οι αλλαγές και εξελίξεις που αφορούν τη νεολαία στη χώρα μας, όπως θεσμικοί φορείς εκπροσώπησης, νεανική επιχειρηματικότητα και καινοτομία, εκπαίδευση και κατάρτιση, πληροφόρηση και χρηματοδότηση.

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Νέων Youthnet Hellas, Δημήτρης Μακρυστάθης.

Η αντιπρόεδρος της Youthnet Hellas, Έρη Ευαγγελούλη

Στη εκδήλωση παρουσιάστηκαν οι εξελίξεις για την περίοδο 2016-2018, καθώς τα ευρήματα της έρευνάς των μελών του Δικτύου σε τομείς όπως η νεανική ανεργία, το brain drain, η ρητορική μίσους και η κλιματική αλλαγή. Η Αναφορά του 2016-2018, σε σχέση με τις προηγούμενες, περιέχει πολλά νέα στοιχεία. Αυτά είναι η ανάδειξη και καταγραφή βέλτιστων πρακτικών και καινοτόμων δράσεων στον τομέα της καταπολέμισης της ρητορικής μίσους, η ανάλυση των φαινομένων των ΝΕΕΤs και του brain drain, καθώς και η καταγραφή δράσεων των φορέων που ασχολούνται με την ισότητα των φύλων.

 Βίβιαν Σταυριανάκου

 Μαριάννα Γούναρη

Ακόμα, για δεύτερη συνεχή φορά η παρουσίαση της “Αναφοράς για τον Τομέα της Νεολαίας στην Ελλάδα” μεταδόθηκε ζωντανά μέσω twitter και μπορείτε να την παρακολουθήσετε μέσω του #Youthnet_Report.

Την εκδήλωση χαιρέτισε με μήνυμά του ο κ. Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Ακόμα, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι δραστήριων ΜΚΟ νεολαίας, ερευνητές σε θέματα νεολαίας και νέοι επιστήμονες που με τις τοποθετήσεις τους και το διάλογο που ακολούθησε έδωσαν το στίγμα τους για το παρόν και το μέλλον του youth work στην Ελλάδα.

 

Μανώλης Κουτουλάκης – Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Παν. Πειραιώς

 

Χαρά Κοκολάκη

Το Youthnet Hellas ευχαριστεί θερμά το Πανεπιστήμιο Πειραιώς για την παραχώρηση της αιγίδας του, το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct του Παν. Πειραιώς και προσωπικά τον κ. Μανώλη Κουτουλάκη για την υποστήριξη και τη φιλοξενία.

Δεξιά: Ντούνης Ανδρέας – socialpolicy.gr

 

Το SocialPolicy.gr ήταν ο χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης, και παρευρέθηκε στην παρουσίαση συνεισφέροντας με τοποθετήσεις επί των ευρημάτων. 

 

Η “Αναφορά για τον Τομέα της Νεολαίας στην Ελλάδα 2016-2018” είναι διαθέσιμη δωρεάν εδώ, μπορείτε να την κατεβάσετε και από εδώ, ενώ τυπωμένα αντίτυπά της θα βρίσκονται σύντομα στις βιβλιοθήκες ΑΕΙ/ΤΕΙ και άλλων εκπαιδευτικών φορέων.

 

Η Παρουσίαση της Αναφοράς της Youthnet Hellas

Διαβάστε Επίσης  ActionAid - Εκδήλωση με θέμα τις αντιλήψεις για τη μετανάστευση

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!