2η Ημερίδα «Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους” | ΕΠΙΟΝΗ

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει τους ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν στο σύστημα υγείας. Η ΕΠΙΟΝΗ είναι μέλος του Δικτύου Eurocarers και άλλων Ευρωπαϊκών δικτύων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσημων φροντιστών που συχνά είναι οι οικογένειες.

Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ είναι η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με τη συμμετοχή επαγγελματιών Υγείας. Ιατροί, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές και Δικηγόροι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές – περιθάλποντες ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία.

Η ΕΠΙΟΝΗ στις 6 Μαίου 2019 στις 10:30 διοργανώνει στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 2 – INNOVATHENS powered by Samsung), ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους” υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και του International Heart Hub (iHHub).

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι συλλόγων που ασχολούνται με καρδιακές παθήσεις.

Εισηγήσεις θα πραγματοποιήσουν εξέχοντες επιστήμονες του χώρου της υγείας.

Ο Διευθυντής Ψυχιατρικής ΕΣΥ, κος Δημήτριος Κόντης θα αναφερθεί στην “Συμμετοχή νοσηλευόμενων ασθενών με καρδιολογικές διαταραχές στις ιατρικές αποφάσεις».
Η ομιλία της Δρ. Καλλιόπης Παναγιωτοπούλου έχει θέμα “Το άγχος στις καρδιακές παθήσεις και η ψυχοθεραπευτική του αντιμετώπιση”.
Ο Δρ. Όμηρος Παπαδόπουλος θα αναφερθεί σε τεχνολογίες αιχμής του ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος που υποστηρίζουν την καθημερινότητα των ατόμων με καρδιακά προβλήματα και ο κος Ηλίας Τσούγκος στα Συμπτώματα Καρδιακής Ανεπάρκειας: O κρίσιμος ρόλος της οικογένειας στην αναγνώριση των συμπτωμάτων ενός απειλητικού για την ζωή συνδρόμου.

 

Είσοδος ελεύθερη, με δηλώσεις συμμετοχής στο: https://docs.google.com/forms/

 

Η ημερίδα γίνεται για την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την καρδιοπάθεια με την ευγενική υποστήριξη των εταιριών Interamerican, ΑΜΚΕ Αιγαίας, ΒΙΑΝΕΞ, Novartis.

Το socialpolicy.gr είναι μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας.

Διαβάστε Επίσης  Ημερίδα «Αναζητώντας το νέο μέσα από τη μετάφραση:διαχρονικές και συγχρονικές προσεγγίσεις στον ελληνόφωνο χώρο»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!