2η Ημερίδα «Υποστήριξη ατόμων με καρδιοπάθεια και η συμβολή των φροντιστών τους” | ΕΠΙΟΝΗ

Το Ελληνικό Δίκτυο Φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ υποστηρίζει τους ανεπίσημους φροντιστές ατόμων με ασθένεια ή αναπηρία και την αναγνώριση του ρόλου που διαδραματίζουν στο σύστημα υγείας. Η ΕΠΙΟΝΗ είναι μέλος του Δικτύου Eurocarers και άλλων Ευρωπαϊκών δικτύων με σκοπό την ανταλλαγή καλών πρακτικών για την υποστήριξη των ανεπίσημων φροντιστών που συχνά είναι οι οικογένειες.

Μέρος των δράσεων της ΕΠΙΟΝΗ είναι η διοργάνωση ενημερωτικών ημερίδων με τη συμμετοχή επαγγελματιών Υγείας. Ιατροί, Ψυχολόγοι, Κοινωνικοί Λειτουργοί, Εργοθεραπευτές και Δικηγόροι δίνουν απαντήσεις σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων ιατρικής, νομικής, εκπαιδευτικής και εργασιακής φύσης που ενδιαφέρουν το κοινό και ιδιαίτερα τους φροντιστές – περιθάλποντες ατόμων με χρόνια ασθένεια ή αναπηρία.

Η καρδιακή ανεπάρκεια αποτελεί σήμερα μια πρόκληση για την βιωσιμότητα της υγειονομικής περίθαλψης και πλήττει τουλάχιστον 15.000.000 άτομα στην Ευρώπη. Η ποιότητα ζωής και η ο βαθμός επιβίωσης είναι χαμηλά και εκτιμάται ότι οι δαπάνες υγείας θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Στις 6 Μαΐου 2019 το σωματείο ανεπίσημων φροντιστών ΕΠΙΟΝΗ διοργανώνει για δεύτερη χρονιά στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων (ΑΕΡΙΟΦΥΛΑΚΙΟ 2 – INNOVATHENS powered by Samsung), ημερίδα με θέμα “Υποστήριξη ασθενών με καρδιακές παθήσεις. Η συμβολή των φροντιστών τους” υπό την αιγίδα του Global HEART Hub, του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι συλλόγων που ασχολούνται με καρδιακές παθήσεις όπως η Καρδιά του Παιδιού και η Ένωση Καρδιοπαθών Αξιωματικών ΠΝ – ΛΣ και Φίλων.

Την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσω live streaming στο https://diavlos.grnet.gr/event/e1361 και σε μαγνητοσκόπηση στο https://www.blod.gr/

Την εκδήλωση θα χαιρετήσουν εκπρόσωποι συλλόγων που ασχολούνται με καρδιακές παθήσεις.

 

Είσοδος ελεύθερη, με δηλώσεις συμμετοχής στο: https://docs.google.com/forms/

 

Η ημερίδα γίνεται για την ευαισθητοποίηση σε σχέση με την καρδιοπάθεια με την ευγενική υποστήριξη των εταιριών Interamerican, Αιγαίας, ΒΙΑΝΕΞ, Novartis και Galenica.

Το socialpolicy.gr είναι μεταξύ των χορηγών επικοινωνίας.

 

Πρόγραμμα Ημερίδας / Βιογραφικά Σημειώματα

 

Διαβάστε Επίσης  "Μνήμη, Συν-αίσθημα και Αγωνιστικότητα" | 1η Συζήτηση στο πλαίσιο του προγράμματος Queer Πολιτική / Δημόσια Μνήμη

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!