Διήμερο Street Art Festival στο Εμπορικό Τρίγωνο

Το “The Street Art Project” που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του «Κέντρου Μελέτης του Εγκλήματος» (ΚΕ.Μ.Ε.), πρόκειται να συμμετάσχει στη δράση του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας του Δήμου Αθηναίων.

Η ως άνω δράση θα λάβει χώρα εντός του Εμπορικού Τριγώνου, στην οδό Αγίου Μάρκου & Χρυσοσπηλιωτίσσης, το Σάββατο 11 Μαΐου 2019 ώρες: 17.00 -20.00 και την Κυριακή 12 Μαΐου, ώρες 12.00 – 19.00.

Στο πλαίσιο της δράσης, το “Street Art Project” έχει προσκαλέσει τους Street Artists “OneBran” (https://www.instagram.com/onebran/)  & “Gospel” (https://www.instagram.com/gospel.ath/), η οποίοι θα δημιουργήσουν δύο τοιχογραφίες με την ευγενική υλική υποστήριξη / χορηγία της “Cosmoslac”.

Η δράση είναι ανοικτή προς το κοινό, με ταυτόχρονη έγγραφη και προφορική διάδραση με αυτό.

Η δράση αναμένεται να συμβάλλει στην εξοικείωση των πολιτών με την οριοθετημένη και κατόπιν αδείας εικαστική παρέμβαση στο δημόσιο χώρο των μεγάλων πόλεων, στην ενημέρωση σχετικά με την πρόληψη του βανδαλισμού, στην αλληλόδραση των πολιτών με τους καλλιτέχνες της Street Art και τους εθελοντές streetworkers για ζητήματα που αφορούν την (ανα)διαμόρφωση της πόλης μας.

 

Λίγα λόγια για το “The Street Art Project”

Το “The Street Art Project” ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2018 και συνεχίζει ακόμη και σήμερα. Σκοπός του Project είναι η επιστημονική προσέγγιση, ανάλυση και κατανόηση από διαφορετικά πεδία του φαινομένου / κινήματος της Street Art και η κοινωνική αφύπνιση του κοινού για το κίνημα μέσω της έρευνας, των αναφορών (reports) και των δράσεων. Πιο συγκεκριμένα, το Project στοχεύει στην πρόληψη του βανδαλισμού σε δημόσιους χώρους και κυρίως στην εκπαίδευση των νέων και δη των μαθητών. Περαιτέρω, επικεντρώνεται σε ειδικές δράσεις πεδίου. Θεωρούμε ότι είναι πολύ σημαντικό, σήμερα, ο επιστήμονας να βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με τους νέους, τους πολίτες και σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία και τους φορείς της.

 

Facebook Event | facebook.com/events

 

Χορηγός Επικοινωνίας | socialpolicy.gr

 

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!