Δύο Σύμβουλοι Απασχόλησης στην Πανελλαδική Ένωση για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΔΥΟ (2) ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΑ 2 ΚΕΝΤΡΑ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΕΨΑΕΕ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Ένωσης για την Ψυχοκοινωνική Αποκατάσταση και την Επαγγελματική Επανένταξη (Π.Ε.Ψ.Α.Ε.Ε.)

ΚΑΛΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ «ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ»

Όπως προβούν στην υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών με αντικείμενο τη συμβουλευτική της απασχόλησης και την επαγγελματική τοποθέτηση ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας για τα δυο (2) κέντρα ημέρας της ΠΕΨΑΕΕ.

Διαβάστε Επίσης  Φροντιστής Ατόμων με Θέματα Ψυχικής Υγείας στο Χαμόγελο του Παιδιού

Περιγραφή μονάδων:

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας – «Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» (ΕΚΗ – «ΚΚΔ») είναι μια εναλλακτική μονάδα ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης που προσφέρει τις υπηρεσίες της στο πλαίσιο του 9ου τομέα ψυχικής υγείας (ΤΟΨΥ). Αποτελεί μια εναλλακτική μονάδα ψυχικής υγείας προσανατολισμένη στην επαγγελματική ένταξη και επανένταξη ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας καθώς και στην πραγματοποίηση εναλλακτικών και καινοτόμων δράσεων για τον αποστιγματισμό της ψυχικής νόσου, τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ληπτών, την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και προκαταλήψεων, την συνδημιουργία και τον διάλογο με την κοινωνία, δίνοντας έμφαση στην θεραπευτική και αποκαταστασιακή λειτουργία της τέχνης και του πολιτισμού.

Απευθύνεται σε ενήλικα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής νόσου. Δεν έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει άτομα: α) με οξεία ψυχιατρική συμπτωματολογία, β) με μέτρια ή σοβαρή  νοητική υστέρηση ή βαριά αυτιστική συμπτωματολογία, γ) με σοβαρές διαταραχές συμπεριφοράς, δ) με εξάρτηση από τοξικές ουσίες ή ε) με σοβαρά σωματικά προβλήματα που απαιτούν εξειδικευμένη περίθαλψη.

 

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Ημέρας – «Κέντρο Κοινωνικού Διαλόγου» έχει ως κύριους στόχους:

  •  Την άρση των κοινωνικών ανισοτήτων και την ανάδειξη των εξυπηρετούμενων σε ενεργούς πολίτες.
  •  Τη στήριξη των ατόμων με ψυχοκοινωνικές δυσκολίες για να προετοιμαστούν και να ενταχθούν στην αγορά εργασίας
  •  Την ενεργοποίηση και συμμετοχή των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας μέσω συγκεκριμένων δράσεων όπως: η δημιουργική απασχόληση, η διεύρυνση των κοινωνικών και ατομικών δεξιοτήτων, η επανένταξη και η κοινωνικοποίηση μέσω της συμμετοχής στην διοργάνωση και υλοποίηση ψυχαγωγικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων και ομάδων.
  •  Τη διενέργεια προγραμμάτων ενημέρωσης και αγωγής κοινότητας.
  •  Την ευαισθητοποίηση και εμπλοκή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της κοινότητας για την καταπολέμηση του στίγματος
  •  Την ανάπτυξη του εθελοντισμού και την αξιοποίηση του δικτύου εθελοντών για την ωφέλεια των εξυπηρετούμενων.

 

Η φιλοσοφία του Κέντρου εστιάζει σε πέντε βασικά σημεία:

  • μένω ενεργός,
  • μαθαίνω- αναπτύσσω-αποκτώ νέες δεξιότητες,
  • δημιουργώ-εκφράζομαι, συμμετέχω,
  • διασκεδάζω-χαλαρώνω.

Η οργάνωση των δράσεων του Κέντρου Κοινωνικού Διαλόγου στηρίζεται στις βασικές αρχές της μεθοδολογίας του «Recovery» (Ανάκαμψη). Η «ανάκαμψη» είναι μια ιδέα που κυριαρχεί τα τελευταία χρόνια στην συζήτηση για την παροχή των υπηρεσιών ψυχικής υγείας και στηρίζεται κυρίαρχα στις αρχές της συνοδοιπορίας και της συνδημιουργίας επαγγελματιών και ληπτών. Θέτει στο επίκεντρο ένα σύνολο αξιών για το δικαίωμα του ατόμου να οικοδομήσει μια ζωή με νόημα με βάση τα «θέλω», τα «μπορώ» και τα «πρέπει» του, με ή χωρίς τη συνέχιση της παρουσίας συμπτωμάτων της ψυχικής του ασθένειας. Η «ανάκαμψη» βασίζεται στις ιδέες της αυτοδιάθεσης και της αυτοδιαχείρισης.

 

Στο ΕΚΗ – «ΚΚΔ» λειτουργούν 2 γραφεία / υπηρεσίες:

Α. Γραφείο Υποστήριξης της Απασχόλησης (ΥΠΑΠ) & της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας

και

Β. Γραφείο Εναλλακτικών Δράσεων Επανένταξης (ΓΕΔΕ).

 

 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 

ΑΙΤΗΣΗ

 

Διαβάστε Επίσης  Επιστημονικό Προσωπικό για στελέχωση Δομών Ψυχικής Υγείας | «Αλθαία»

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!