Ελεύθερο Βιωματικό Σεμινάριο Mindfulness | Σεμινάριο Εισαγωγής στο διαλογισμό

To mindfulness είναι μια επιστημονικά αποδεδειγμένη μέθοδος διαχείρισης του άγχους και ορίζεται σύμφωνα με τον «πατέρα» του κινήματος Jon Kabat-Zinn ως: «Mindfulness (ενσυνείδηση) σημαίνει να αναπτύσσουμε τη προσοχή μας με ένα συγκεκριμένο τρόπο: με πρόθεση, στο εδώ και τώρα, χωρίς κριτική διάθεση».

Σύμφωνα με ιατρικές έρευνες αυτό βοηθάει στην σωματική και πνευματική μας ευεξία τη βελτιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος, ανεπτυγμένη προσοχή και συγκέντρωση, καθαρότητα σκέψης, βελτίωση της εικόνας για τον εαυτό μας και σχέσεων με τους άλλους.

Το μάθημα είναι ανοιχτό για όλους με εμπειρία ή όχι στο διαλογισμό. Το μάθημα γίνεται δωρεάν με ελεύθερη συνεισφορά και σας δίνει τη δυνατότητα να εγγραφείτε σε πρόγραμμα mindfulness 4 εβδομάδων με ένα μάθημα δωρεάν.

 

4 Bιωματικά σεμινάρια στις πρακτικές του διαλογισμού mindfulness

Το πρόγραμμα βασίζεται στις τεχνικές διαλογισμού mindfulness όπως διδάσκεται στο πανεπιστήμιο University of California in Los Angeles (UCLA). Οι πρακτικές αυτές χρησιμοποιούνται από χιλιάδες ανθρώπους σε όλο τον κόσμο προκειμένου να αναπτύξουν συναισθηματική ισορροπία και αποβολή του άγχους βιώνοντας αισθήματα χαλάρωσης και ευεξίας. Τα μαθήματα είναι κατάλληλα για άτομα χωρίς εμπειρία στο διαλογισμό αλλά και άλλους που επιθυμούν να ενδυναμώσουν την υπάρχουσα γνώση τους με νέες πρακτικές και καθοδήγηση από έμπειρη δασκάλα πιστοποιημένη από το UCLA.
Κάθε εβδομάδα εξετάζει ένα διαφορετικό θέμα όπως η συνειδητότητα του σώματος και η διαχείριση σωματικού πόνου/ενόχλησης, η διαχείριση σκέψεων, η εξισορρόπηση των συναισθημάτων και η αρμονική σύνδεση με τον εαυτό μας και τους άλλους.

H εισηγήτρια Δρ. Νατάσα Παπαζαφειροπούλου είναι ακαδημαϊκός με ειδικότητα στο mindfulness και τη ποιότητα ζωής.  Είναι καθηγήτρια διαλογισμού mindfulness από το 2011 πιστοποιημένη από το Πανεπιστήμιο University of California in Los Angeles (UCLA). Διδάσκει διαλογισμό στην Ελλάδα και το εξωτερικό σε εταιρίες μεγάλους οργανισμούς και πανεπιστήμια, σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο.

 

Ημερομηνία : Σάββατο 15/6/2019
Ώρα: 14:00 – 16:00
Χώρος: Κέντρο Δια Βίου Μάθησης ΕΔΡΑ

 

Εκπαιδεύτρια: Δρ. Νατάσα Παπαζαφειροπούλου 

Πληροφορίες/εγγραφές: 211  0127476

 

 

Διαβάστε Επίσης  Κύκλος Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων Ψυχοπαθολογίας (3/10/2019 - 15/12/2019)

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!