Δημοσιεύθηκε η Κ.Υ.Α. για τον Ειδικό Κατάλογο Πιστοποιημένων Κοινωνικών Λειτουργών

Δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ. η Κοινή Υπουργική Απόφαση των Αναπληρωτών Υπουργών Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Οικονομικών για τις Προϋποθέσεις και τη διαδικασία εγγραφής στον Ειδικό Κατάλογο Πιστοποιημένων κοινωνικών λειτουργών του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (Σ.Κ.Λ.Ε.), τον τρόπο και το ύψος της αμοιβής τους, σε συνέχεια του Ν. 4538/2018 για την Αναδοχή και την Υιοθεσία.

Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος τηρεί σε ηλεκτρονική πλατφόρμα Ειδικό Κατάλογο Πιστοποιημένων Κοινωνικών Λειτουργών εκπαιδευμένων σε θέματα αναδοχής και υιοθεσίας ανά Περιφέρεια. Στον Ειδικό Κατάλογο εγγράφονται, μετά από υποβολή αίτησης τους στο ΣΚΛΕ, κοινωνικοί λειτουργοί με άδεια άσκησης επαγγέλματος, μέλη του ΣΚΛΕ, εφόσον έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία το πρόγραμμα επιμόρφωσης που περιγράφεται στα άρθρα 3-6 και δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα ή δεν εκκρεμεί σε βάρος τους ποινική δίωξη.

Στόχος των παραπάνω προγραμμάτων επιμόρφωσης είναι η κατάλληλη προετοιμασία των κοινωνικών λειτουργών, προκειμένου να διεξάγουν την κοινωνική έρευνα καταλληλότητας για την αξιολόγηση των υποψήφιων αναδόχων ή θετών γονέων, υπό την εποπτεία των φορέων εποπτείας της διαδικασίας για την αναδοχή – υιοθεσίας.

 

Περισσότερα στοιχεία της Κοινής Υπουργικής Απόφασης δείτε εδώ

 

Διαβάστε Επίσης  Έγκριση κανονισμού διδακτορικών σπουδών του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!