Γιάννης Γρυντάκης, Γιώργος Δάλκος, Άγγελος Χόρτης, Έκτορας Χόρτης “Σαν σήμερα στη νεότερη και σύγχρονη ελληνική ιστορία”

Η νεότερη και σύγχρονη ιστορία μας, από την άλωση της Κωνσταντινούπολης μέχρι σήμερα, είναι πυκνή σε γεγονότα που σηματοδοτούν την πορεία τους έθνους μας. Πρωταγωνιστές των γεγονότων αυτών, πολιτικών, στρατιωτικών και πολιτιστικών, υπήρξαν προσωπικότητες που έθεσαν τη σφραγίδα τους στις ιστορικές εξελίξεις.

Σε αυτό το βιβλίο καταγράφονται ανά μέρα του έτους τα σημαντικότερα γεγονότα που συνέβησαν όλο αυτό το διάστημα προσφέροντας στον αναγνώστη μια αίσθηση συνέχειας και γνώσης του παρελθόντος: γεννήσεις, θάνατοι, ιστορικές στιγμές, μικρά και μεγάλα περιστατικά που τους αξίζει μια θέση στη μνήμη μας.

 

Γιάννης Γρυντάκης, Γιώργος Δάλκος,

Άγγελος Χόρτης, Έκτορας Χόρτης

Σαν σήμερα στη νεότερη και

σύγχρονη ελληνική ιστορία

Κατηγορία: Non Fiction

(ISBN: 978-618-03-1939-2, Εξώφυλλο: Μαλακό,
Σχήμα: 14 x 20,5, Σελίδες: 416, Τιμή: 17,70 €)

Χρόνος έκδοσης: Σεπτέμβριος 2019

Περισσότερα για το βιβλίο: metaixmio.gr

 

O Γιάννης Γρυντάκης είναι διδάκτωρ Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. ∆ιετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου και δίδαξε επί σειρά ετών Ιστορία σε μεταπτυχιακά τµήµατα του Πανεπιστημίου Αθηνών και σε σχολές επιµόρφωσης καθηγητών. Έχει γράψει ιστορικές µελέτες και ιστορικά μυθιστορήματα. Συμμετείχε ως εισηγητής σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια και είναι επίτιµος σχολικός σύμβουλος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο Γιώργος ∆άλκος είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από τον Τοµέα Παιδαγωγικής του τµήµατος ΦΠΨ της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών. Υπηρέτησε ως καθηγητής στη ∆ηµόσια Εκπαίδευση, ως Πάρεδρος στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και ως σχολικός σύμβουλος. Επίσης συμμετείχε σε οµάδες εργασίας µε αντικείμενο τη συγγραφή σχολικών βιβλίων Ιστορίας και την παραγωγή αντίστοιχου λογισµικού.

O Άγγελος Χόρτης είναι διδάκτωρ Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. ∆ίδαξε επί σειρά ετών σε σχολές επιμόρφωσης καθηγητών. Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε διεθνή και ελληνικά επιστημονικά συνέδρια και είναι επίτιµος σχολικός σύµβουλος ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης. Στο συγγραφικό του έργο περιλαμβάνονται συλλογικά βιβλία Ιστορίας.

Ο Έκτορας Χόρτης είναι πτυχιούχος Ιστορίας-Αρχαιολογίας και Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Ludwig-Maximilians Universität του Μονάχου και υπηρέτησε ως καθηγητής στη δηµόσια εκπαίδευση. Έχει συμμετάσχει στη συγγραφή εκπαιδευτικών βιβλίων και είναι εκδότης του λευκαδίτικου περιοδικού «ΤΑ ΧΟΡΤΑΤΑ».

 

 

Διαβάστε Επίσης  Η βάση δεδομένων JStor προσφέρει Ανοικτό Ακαδημαϊκό Περιεχόμενο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!