Caroline Criado Perez “Αόρατες Γυναίκες” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο | Διαγωνισμός για 2 δωρεάν αντίτυπα

Η βρετανίδα ακτιβίστρια και δημοσιογράφος Caroline Criado Perez συγκεντρώνει για πρώτη φορά μελέτες περίπτωσης, ιστορίες και νέες έρευνες από όλο τον κόσμο που φωτίζουν τους υπόγειους τρόπους με τους οποίους οι γυναίκες αποκλείονται από την κυβερνητική πολιτική και την ιατρική έρευνα, την τεχνολογία, τους εργασιακούς χώρους, τον αστικό σχεδιασμό και τα μέσα ενημέρωσης. Το βιβλίο εκθέτει τα μεροληπτικά επιστημονικά δεδομένα που διαμορφώνουν έναν κόσμο που περιστρέφεται γύρω από το αντρικό σώμα και έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία και την ευζωία των γυναικών.

 

Οι εκδόσεις Μεταίχμιο προσφέρουν σε δύο αναγνώστες/αναγνώστριες του socialpolicy.gr από ένα αντίτυπο του νέου βιβλίου με τίτλο “Αόρατες Γυναίκες” – Προκαταλήψεις και διακρίσεις σε έναν κόσμο για άντρες. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στη σελίδα μας στο facebook. Πάρτε μέρος αφήνοντας το σχόλιο σας έως και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου. 
Με αφορμή το βιβλίο “Αόρατες Γυναίκες” της Caroline Criado Perez , οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ και το Women on Top σας προσκαλούν την Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019, στις 8 το βράδυ, στον ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ (Ιπποκράτους 118, Αθήνα) σε μια συζήτηση για τις προκαταλήψεις και τις διακρίσεις σε βάρος των γυναικών στον σημερινό κόσμο. Περισσότερα–>

 

Ένα βιβλίο που αλλάζει το παιχνίδι, μέσα από έναν καταιγισμό στοιχείων, που προκαλούν γέλιο, κλάμα αλλά και μελαγχολία. Η συγγραφέας καταφέρνει να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας την αρχική της θέση, ότι ο κόσμος είναι φτιαγμένος για τους άντρες. Τρομερά πρωτότυπο!

Times

 

Η θερμοκρασία στους χώρους εργασίας είναι κατά μέσο όρο πέντε βαθμούς πιο χαμηλή από την ανεκτή  για τις γυναίκες.
 

Σε τροχαίο, μια γυναίκα έχει 47% περισσότερες πιθανότητες από έναν άντρα να τραυματιστεί σοβαρά λόγω σχεδιασμού των αυτοκινήτων.
 

Οι σύζυγοι δημιουργούν επιπλέον επτά ώρες οικιακών εργασιών ανά εβδομάδα για τις συζύγους τους.
 

Κατά μέσο όρο είναι διπλάσιες οι πιθανότητες σε μια συζήτηση ένας άντρας να διακόψει μια γυναίκα παρά  το αντίθετο.

Αποσπάσματα από το βιβλίο

 

Caroline Criado Perez

Αόρατες Γυναίκες

Προκαταλήψεις και διακρίσεις

σε έναν κόσμο για άντρες

Μετάφραση: Κατερίνα Γουλέτη, Βασιλική Μήσιου

Κατηγορία: Non fiction

Σειρά: Οξυγόνο

(ISBN: 978-618-03-1705-3, Εξώφυλλο: Μαλακό,

Σχήμα: 15 x 23, Σελίδες: 464, Τιμή: 17,70 €)

Τίτλος πρωτοτύπου: Invisible Women –

Data Bias in a World Designed for Men

Χρόνος έκδοσης: Οκτώβριος 2019

 

Περισσότερα για το βιβλίο εδώ: metaixmio.gr

 

Η βρετανίδα Caroline Criado Perez (1984) είναι συγγραφέας, δημοσιογράφος και φεμινίστρια-ακτιβίστρια. Για το έργο της σε ζητήματα ισότητας και πολυπολιτισμικότητας πήρε το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας το 2015. Άρθρα της δημοσιεύονται σε πολλά μεγάλα βρετανικά μέσα (New Statesman, Guardian κ.ά.), ενώ εμφανίζεται συχνά ως σχολιάστρια στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Σπούδασε αγγλική φιλολογία στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και συμπεριφορική και φεμινιστική χρηματοοικονομική στο LSE. Το πρώτο της βιβλίο, Do It Like A Woman, κυκλοφόρησε το 2015. Το δεύτερο βιβλίο της Αόρατες γυναίκες, που κυκλοφόρησε τον Μάρτιο του 2019, ήταν επί 16 εβδομάδες στη λίστα των μπεστ σέλερ των Sunday Times και μεταφράζεται σε περισσότερες από δώδεκα γλώσσες, ενώ τιμήθηκε με την υψηλότερη διάκριση για επιστημονικό τίτλο του 2019 από τη βρετανική Royal Society.

Για να διαβάσετε περισσότερα: www.carolinecriadoperez.com και www.metaixmio.gr

 

Διαβάστε Επίσης  Η βάση δεδομένων JStor προσφέρει Ανοικτό Ακαδημαϊκό Περιεχόμενο

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!