Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα | Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Αντικείμενο του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι η μελέτη της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, βασιζόμενο στη διεθνώς αναγνωρισμένη τεχνογνωσία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πεδίο της επιχειρηματικότητας, ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 και ήταν πρωτοπόρο για το Πανεπιστήμιο και τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα προσεγγίζει, αναλύει και συζητάει σε βάθος τη δημιουργία και διοίκηση πρωτοβουλιών κοινωνικού αντίκτυπου. Εστιάζει σε επιχειρηματικές προσεγγίσεις και δεξιότητες που διευκολύνουν τα άτομα να μεγιστοποιήσουν τον κοινωνικό αντίκτυπο των δράσεών τους.

Είναι σχεδιασμένο με τρόπο που συμβάλλει στην ενίσχυση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, καθώς βοηθάει στην εξοικείωση με εργαλεία και τεχνικές πέρα από τη συμβατική, εμπορικής φύσης επιχειρηματικότητα. Στόχος του είναι η ανάπτυξη βιώσιμων πρωτοβουλιών κοινωνικού σκοπού και η υποστήριξή τους σε οργανωτικό επίπεδο για να πολλαπλασιάσουν το θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία.

Η γνώση που παρέχεται ξεκαθαρίζει αμφιλεγόμενες τοποθετήσεις περί κοινωνικού επιχειρείν και ενθαρρύνει βιώσιμες πρωτοβουλίες κοινωνικού αντίκτυπου που εξοικονομούν πόρους και προσπάθεια.

Το όραμα που καθοδηγεί το πρόγραμμα είναι να μπορούν ολοένα και περισσότερα άτομα να εμπλακούν σε δράσεις δημιουργίας και ανάπτυξης πρωτοβουλιών με κοινωνικό αντίκτυπο. Η επίλυση κοινωνικών προβλημάτων κάνει τον κόσμο καλύτερο!

 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κινείται παράλληλα με τις διεθνείς εξελίξεις σε θέματα επιχειρηματικότητας. Συγκεκριμένα, Σχολές Διοίκησης Πανεπιστημίων υψηλού κύρους στην Αμερική (π.χ. Harvard Business School, Stanford Business School) και στην Ευρώπη (π.χ. INSEAD) διδάσκουν κοινωνική επιχειρηματικότητα σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα (π.χ. σε προπτυχιακό επίπεδο σπουδών, σε μεταπτυχιακό επίπεδο σπουδών, σε επίπεδο προγραμμάτων εκπαίδευσης αποφοίτων). Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το Harvard Business School διανύει 20ετή πορεία σε πρωτοβουλίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας με αντίστοιχο ερευνητικό κέντρο. Αντίστοιχα, η Σχολή Διοίκησης του INSEAD θεωρείται πρωτοπόρος σε θέματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας εισάγοντας σχετική πρωτοβουλία (Social Entrepreneurship Initiative) το 2005 και υλοποιώντας από τότε διάφορες δράσεις (συνέδρια, εκπαιδευτικά προγράμματα για αποφοίτους, κτλ.). 

 

Απευθύνεται σε ευρύ κοινό, δηλαδή σε όσους και όσες επιδιώκουν να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες εντός του οικοσυστήματος κοινωνικής επιχειρηματικότητας με στόχο :

i) να δημιουργήσουν βιώσιμες κοινωνικές επιχειρήσεις,

ii) να διαχειρίζονται εύστοχα προβλήματα και ευκαιρίες πρωτοβουλιών κοινωνικού αντίκτυπου,

iii) να έχουν ενεργό ρόλο σε δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και

iv) αναλάβουν ρόλο συμβουλευτικής στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

 

Το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσεγγίζει θέματα που καλλιεργούν τη σκέψη, βοηθούν στην απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων, αλλά και διαμορφώνουν κατάλληλη κουλτούρα για επιτυχημένη δράση στο οικοσύστημα της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

 

1η Θεματική ενότητα (module 1): Σχεδιάζοντας πρωτοβουλίες κοινωνικού αντίκτυπου 

2η Θεματική ενότητα (module 2): Μάρκετινγκ και Πωλήσεις πρωτοβουλιών κοινωνικού αντίκτυπου

3η Θεματική ενότητα (module 3): Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων και ανάπτυξη ικανοτήτων 

 

*Στο πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης θεματικών ενοτήτων κατ’ αποκοπή.

 

Πρόγραμμα διάρκειας 90 ωρών και μερικής φοίτησης
Πρόγραμμα με πρακτικές εφαρμογές

 “Αποκτήστε τεχνογνωσία στη δημιουργία και διαχείριση πρωτοβουλιών κοινωνικού αντίκτυπου”

Χορηγεί πιστοποιητικό επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης 
Διενεργείται σε αίθουσες του ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ 
Δυνατότητα κάλυψης των διδάκτρων με πόρους ΟΑΕΔ / ΛΑΕΚ
Σύνδεση με ERASMUS+ PROGRAMME 2017-2020 (AUEB Partner in Greece)

 

Έναρξη αρχές Φεβρουαρίου 2020. Δηλώστε συμμετοχή.

Αίτηση Συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνική Επιχειρηματικότητα – DoSE

ή καλέστε στο 210 8203 916

 

 

Πληροφορίες:
email: dose@aueb.gr
website: www.dose.aueb.gr
ΚΕΔΙΒΙΜ/ΟΠΑ Κεφαλληνίας 46, 112 51 Αθήνα
https://dz.aueb.gr/el/static/home

 

Διαβάστε Επίσης  Πόσο σίγουροι είμαστε γι αυτά που βλέπουμε; Αυτόπτες Μάρτυρες | Σεμινάριο Δικαστικής Ψυχολογίας - Εγκληματολογίας (online)

There are no comments

Join the conversation

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*


error: Content is protected !!